Victoria´s Secret Fashion Show

Kollade ni på Victoria´s Secret Fashion Show igår? Jag missade den iaf, med flit. Jag tror inte det skulle vara bra för mitt självförtroende att under en timma sitta och kolla på alla snygga modeller! Men här kommer lite bilder från showen om ni också missade den!

  

 




Tråkig "året-som-har-gått" lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Har nog gjort det mesta som jag gjort iår tidigare år också, alltså banta, hetsa, försöka äta nyttigt, försöka bli frisk, isolera sig......

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Nej, mitt nyårslöfte då var att gå ner till 45 kg men det nyårslöftet har jag inte strävat på rikigt efter på nästan ett halvår.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära? 

Ja, min kanin. Hon stod mig nära.

5. Vilka länder besökte du? 

Spanien & Grekland!

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

Ja, ett år fyllt av lycka och goda vänner!

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?  

25 januari, dagen då min kanin dog:(

8. Vad var din största framgång 2010?

Att jag faktiskt tog det första steget mot ett äs-fritt liv.

9. Största misstaget?

Att jag har isolerat mig från allt och alla.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Har varit förkyld ett par gånger, inte mer än så;) Skadad, nä inte direkt.

11. Bästa köpet?

Oj, svårt... Jag köpte ett par fina jeans i en kinesaffär i Spanien, de var ganska billiga har jag för mig och fina:)


12. Vad spenderade du mest pengar på? 

Kläder antar jag, fast spenderar inte särskilt mycket på det heller. Sparar mest.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Hm. Försöker verkligen tänka efter men jag kommer inte på någonting! Huvudet är helt blankt.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Alltid och alltid, men Shakiras "Waka Waka" känns ganska 2010:)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ohh, jag vet inte! Förut var det nog mer ojämt, glad ibland sjukt ledsen ibland. Iår har det varit mer stabilt, ganska ledsen hela tiden. Så antar typ samma. Skulle dock vilja vara mycket gladare...

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat kompisar, helt klart.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
 
Ha ångest över mat, kropp och vikt!!!!
18. Hur tillbringade du julen? 

Hemma med familjen och farmor.
19. Blev du kär i år?

Nej tyvärr

20. Hur många one night stands? 

Inga (såklart)

21. Favoritprogram på TV? 

The Vampire Diaries, Top Model:)

23. Bästa boken du läste i år?

Har inte läst så mycket i år, men har läst om för typ tredje gången nån/några böcker ur "The Twilight Saga", och de böckerna är ju alltid bra:) Har även läst några böcker av Camilla Läckberg som jag gillar!

24. Största musikaliska upptäckten?

Lady Gaga & Taylor Swift.


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Jag jobbade hela dagen, var supertrött när jag kom hem så gick och la mig tidigt! Fick dock min ögonsten, min dator alltså:)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?


Ja, massvis med saker! T ex om jag hade blivit kvitt med min ätstörning hade året blivit bättre, om jag tvingade mig själv att vara lite social skulle året nog blivit bättre och om jag hade varit lyckligare skulle året blivit bättre (nähä).

27. Vad fick dig att må bra?


Min lillasyster, helt klart. Hon får mig att skratta och hon vi förstår varandra, vi hör ihop. Även om hon inte alls vet om mina problem och alltid tror att jag är sur när jag har ångest så hör vi ihop på något sätt. Jag behöver henne mer än hon behöver mig tror jag.

28. Vem saknade du?

Mina kompisar, och min döda kanin:(

29. De bästa nya människorna du träffade?

Har inte träffat några nya människor tyvär:/

Jag förutspår hur nyårsafton kommer bli

Har inte gjort mycket idag (igår faktiskt, klockan är efter tolv) förutom tränat och köpt lite matsaker inför nyår.

Jag ska alltså spendera nyår med familjen iår. Känns lite lagom efterblivet, men så får det bli. Fattar inte varför mamma och pappa försöker göra en sån stor grej av nyårskvällen. De har planerat att ha en fin trerättersmiddag med servetter, duk, finporslin och hela baletten. Det är ju bara vi i familjen som ska närvara, varför måste allt vara så fint och lyxigt som om vi hade en massa gäster på besök?!

Det är bara jobbigt hela grejen. Jag vet ändå hur kvällen kommer bli. Middagen kommer börja ganska bra men jag lär ha en del ångest över all mat. Sedan kommer pappa säga något elakt i slutet av middagen eftersom han har druckit alkohol vilket gör att varken jag eller min syster vill stanna vid bordet. Sedan ska vi tydligen spela TP, det kommer bara bli jobbigt eftersom pappa inte är så, vad ska man säga, klartänkt när han är full. Sedan ska vi kolla på film och ha en massa chips, popcorn, ostbågar och dipp framme. Sedan går vi ut och kollar på raketer. Sen går man och sover. Typ. Huh, jag hatar att jag fortfarande får ångest när jag hör hur mamma och pappa planerar vad vi ska äta till middag. Det får min mage att vrida sig när jag tänker på att jag ska stoppa i mig maten sedan. Huh.


Svar på fråga

Anonym undrar...

Hur mycket har du tänkt gå ner i vikt? Vid vilken vikt har du tänkt öka lite på maten så att du står still i stället för att gå neråt? =)

Om du vill läsa en superbra bok rekommenderar jag Mattillåtet av Gisela van der Ster.

Svar: borde väl egentligen inte gå ner mer nu, men vill så gärna. Men det jag absolut minst ska gå ner till är typ 52,2 (BMI 18,5). Men jag har tänkt att gå ner till kanske 55 till sommaren, sedan får jag se.
Det är svårt att säga vid vilken vikt jag kommer börja äta mer eftersom jag tycker redan att jag äter mycket och borde snarare öka i vikt än minska! Så ärligt talat, jag vet inte. Men mindre personer äter ju mindre mat, så snart kanske min viktminskning stannar om jag fortsätter att äta lika mycket som jag gjorde när jag vägde 64.

The Sims 3

Hela denna dag har bestått av sims, sims sims. Och jag skojar inte. Har kört The Sims 3 hela dagen. Okej, förutom den timmen jag kollade på Top Model, den timmen jag lagade mat och den sammanlagda timmen för promenad och crosstraining. Så nu blire nog inge mer sims för mig ikväll inte, så vad ska man hitta på då?! Kanske kolla på någon film eller något, i min ensamhet för min syster är inte hemma. Hon är på bio så då får jag underhålla mig själv.

Hoppas ni har haft en trevlig onsdag;)

Gott nytt år, någon?

Vad ska man göra på nyår då? Sitta hemma och ruttna med sina föräldrar? Allvarligt talat låter det mer lockande än att hänga med några av mina gamla kompisar till någon tråkig fest där man inte känner någon. Jag är ju tyvärr så himla blyg att jag inte klarar inte av att träffa nya personer. Eller jo, jag kan skaka hand och säga vad jag heter om de tar initiativet till att göra det. Inte annars. Sedan ägnar jag resten av tiden att klänga på mina kompisar och följer efter dem vart dem än går, livrädd för att bli lämnad ensam som ett cp i ett hörn. För jag skulle aldrig kunna börja kommunicera med någon främmande på en fest. Det går helt enkelt bara inte.

Vet ni, jag hatar min jävla blyghet som begränsar mitt liv till tusen typ. Finns så mycket jag vill göra men som min blyghet sätter stopp för! Hur blir man av med lite av sin blyghet för jag kan verkligen inte leva ett normalt liv med den, faktiskt.

GAAAHH!!

Blöööö

Kände mig lite bättre sen på kvällen så tränade, och kollade på Top Model. Har ju inte kunnat se något avsnitt förutom finalen eftersom jag tränar på måndagskvällar, väldigt synd eftersom jag tycker väldigt mycket om Top Model. Man kan ju alltid kolla på internet men det är inte samma känsla, på något sätt. Knasigt det där.

Idag har jag inga direkta planer (som vanligt). Jag borde kontakta mina vänner och fråga om dem vill hitta på något, dags för det nu lixom! Men vågar/orkar/känner inte för det. Så vet inte hur det blir :( Igår när jag skulle sova kom jag på att nu under jullovet hade jag tänkt att fundera som tusan på vad jag ska göra efter studenten och eftersom det är jullov nu måste jag ju göra det... Känns så jobbigt. Har ingen aning om vad jag vill göra. Suck på det.

Men nu ska jag gå och äta lunch så nu hinner jag inte sitta här och klaga  mer, ciao!<3

Sjuk nästa?

Börjar känna mig sjuk. Det suger! Jag var ju förlyld strax innan jul, ska jag bli det igen?! Jag vill träna idag. Hoppas att min förkylning har gått ner lite tills kvällen så jag kan träna, känns som jag har ätit jättemycket idag och träning tar bort lite av ångesten av att man har ätit för mycket.


Mellandagsshopping

Hejsan mina vänner:) Har uppdaterat lite dåligt och nu tänkte jag mest bara skriva ett inlägg för att meddela dagens vikt, 56,6 kg landade vågen på. Ganska bra med tanke på att jag har varit ledig hela veckan och det har även varit julafon vilkete alltid innebär mycket mat! Har dock tränat ganska mycket så det är väl därför jag inte gick upp så mycket, fast oftast är det när jag tränar mycket under en vecka att jag brukar gå upp en del men om jag under en vecka knappt hårdtränat något utan går bara på lite promenader, då brukar jag gå ner mer.

Juste, var en snabbis och kollade på mellandagsrean. Köpte bara ett par jenas och ett skärp (har använt mitt gamla så flitigt den senaste tiden så att det har blivit jätteslitet). Jeansen var i stl 27, fick precis på mig dem. Kändes lite kul att köpta jeans i stl 27, har annars typ 28 och i enstaka fall (en gång) behövt köpa i 29!

Nu ska jag läsa, så puss & kram!

GOD JUL!

God jul på er alla! Önskar er en riktig god jul med kanske lite Kalle Anka, god mat, godis och paket! Här kommer lite bilder på hur vår gran ser ut, och lite bilder på pyntet:)
Klicka på bilden för att se i större storlek.

   


Svar på kommentar plus julpyntning


Zeaphina:
Kunde inte kommentera i din blogg (?) så kommenterar här istället. Hoppas att du ser det.
Tack för kommentaren, skönt att någon förstår hur jag menar:) O tack för tipsen, ska verkligen försöka tänka på dem!

Nu till vad jag har gjort under dagen! Har städat en del plus julpyntat. Klätt granen och så där. Har blivit en hel del spring i trappor fram och tillbaka så känner mig ganska trött just nu. Men om jag orkar ska jag träna en halvtimme på crosstrainern ikväll.

Är lite nervös inför imorgon. Först är jag nervös över att jag inte kommer kunna slappna av och äta så mycket godis och onyttigheter som jag vill men jag är också rädd att jag faktiskt ska äta så mycket godsaker jag vill och därmed få ångest. Eftersom båda mina rädslor går ihop lär jag uppleva en av dem, antingen att jag har ätit för mycket eller för lite. För ja, jag kan få ångest av att äta för lite. Blir rädd att jag ska trilla tillbaka i ätstörningen igen eftersom det börjar med att man medvetet eller omedvetet drar ner på matintaget och bryr sig mer om siffrorna på vågen (iaf för mig). Det är en av mina största rädslor just nu, att falla tillbaka i ätstörningen för gör jag det känns det som jag aldrig kommer lyckas ta mig ur den. Andra rädslor som jag har är att någon familjemedlem ska dö, att min student kommer bli helt misslyckad, att jag inte får något bra jobb i framtiden, att jag kommer bli utan kompisar, att jag får någon hemsk sjukdom osv osv... Har börjat få för mig att jag har symtomen för allvarliga sjukdomar så jag kollar upp vad symtomen är och först när jag ser att jag inte alls har några symtomen för just den sjukdomen kan jag andas ut lite granna. Jobbigt! Nu ska jag t ex kolla vad för symtom diabetes har. Förut var det magkatarr och magsår.

Matdagbok 20101222

Kom på att jag gjorde typ det största misstag jag kunde göra på matteprovet. Fan också, nu kommer jag älta det där jävla talet under hela lovet. Shit vad klantigt fel!! Vad irriterad jag blir på mig själv.

Har kollat på "Morden i Sandhamn", tyckte slutet var lite hastigt men serien var helt okej ändå, klart sevärd!

Men här kommer en liten matdagbok för dagen eftersom det var ett tag sen jag skrev en sådan!

Mat:

Frukost: 1 clementin, 1 kopp te (borde ha ätit mer till frukost än en liten frukt! Dumma mig)
Lunch: köttfärssås, en macka, massa isbergssallad
Mellis: 1 macka, 2 clementiner, 3 små salta kex, 1 kopp te
Middag: lax med lätt cremé fraichesås, fullkornsris, majs, paprika
Kvällsfika: 1 macka, 1 dl yogurth, 2 clementiner, 3 små salta kex, 3 praliner, 1 kopp te (För mkt...)
Övrigt: kanske 3 kolor

Träning:

30 min crosstrainer (-330 kcal)

Julen är här... (snart)

Tjenare:) Lite seg dag idag. Har mest bara läst. O städat buren till min lilla kanin. Skulle gått ut på en promenad om det inte var så jävla kallt (bra ursäkt att ta till). Men det är faktiskt 18 minus (!!!), och då är man inte ute mer än nödvändigt faktiskt! Men ska ändå träna ikväll tänkte jag, och sen kolla på sista avsnittet på "Morden i Sandhamn"!

Idag ska jag även börja städa lite inför julen tror jag, eller i alla fall börja lite smått. Det är ju bara farmor som är här på julafton så det blir en lugn jul som vanligt, skönt tycker jag. Hatar när det är mycket folk. Det enda negativa är att man får mindre julklappar, dock behöver man ju inte köpa till så många så då kanske det jämnar ut sig!



Paket paket...


Första lovdagen

Första riktiga lovdagen! Har gjort lite saker idag faktiskt, har ritat lite, försökt göra ett pärldjur (gick inget bra, tråden jag hade var alldeles för tjock och metallig), kokat ännu mer kola och slagit in julklappar. Har även varit ute på en halvtimmes promenad i kylan, burr vad kallt det var:O Tur att jag hade leggins under mjukisbyxorna och att jag tog tjocka strumpor i skorna. Annars hade jag förmodligen dött;)

Nu är klockan snart halv sex och jag är trött. Sitter och gäspar hela tiden känns det som. Har ändå sovit ganska mycket inatt men när man hittar på saker blir man trött, iofs blir man väldigt trött fast man inte hittar på något också, om inte tröttare faktiskt...

Nu svamlar jag lite för mycket känner jag. Ska spela lite harpan på datorn nu tror jag och lyssna på lite skön musik innan det är middag:) Puss & kram.


Nostalogi på hög nivå




Kvällsplaner

Håller på att göra tryffel, gott:) Sen ska jag träna och kolla på första halvtimmen av Top Model, har inte kunnat se ett enda avsnitt av säsongen som går nu på teve eftersom jag går på gympa på måndagar, men nu är den slut så nu kan jag se:) Sen ska jag duscha och kolla på Morden i Sandhamn på fyran och sen vet jag inte vad jag gör. Är ganska trött, kanske läsa lite. Har börjat läsa en Camilla Läckberg bok, senaste gången jag läste var på höstlovet. Jag kan bara läsa numera om jag inte har något skolarbete att göra, annars tar jag mig aldrig tiden och läser. Synd, för jag tycker verkligen om det.


Vad ska man göra?

Har gjort det där jäkla provet nu, hann få veta vad jag fick på det också. Fick G. Det gör att jag kan säga att jag nöjer mig med att få VG i betyg eller så kan jag välja att göra ett till prov efter jullovet på det vi hade prov på idag som jag då måste få MVG. Vet inte hur jag ska göra:( Känns ju inte så troligt att jag skulle få MVG på ett prov som jag precis skrev G på...

Men får se hur jag gör. Behövde inte bestämma det nu. Men man kan ju alltid gå och skriva det och inte ta det så seriöst och bara ta det man får. 

Men en sak är i alla fall säker: Jag tänker inte plugga någon matte på lovet! Jag ska "bara" jobba på mitt projektarbete under lovet, ingenting annat. Jag förtjänar faktiskt att vara ledig eftersom jag känner mig bara lite sönderstressad av den här jävla superjobbiga hösten!

Bilder jag har gjort

Nämde ju förut att jag tycker/tyckte om att rita, här är några bilder jag har ritat: (Obs! Jag har inte ritat bilderna på "fri hand" eller vad man ska säga, ritar rutor på orginalbilden och på ritpappret, det gör jag för att proportioerna ska bli rätt, kanske anses som "fusk" men jag tycker att det är kul att rita med rutor så då gör jag det!!) Har laddat upp bilderna en gång tidigare på min gamla blogg därför står det Cookie på bilderna bara så ni vet!




Söndagsskola för frivilliga

Har fortsatt med att fixa godis inför julen idag, gjorde ischoklad. När jag tog fram cocosfettet man har i kom jag på att cocosfett är väldigt hårt, kollade innehållsförteckningen och jo, det består av hundra procent mättat fett. Att jag inte har vetat det tidigare! Så ischoklad måste typ vara det sämta man kan äta, choklad och rent mättat fett. Jag kände mig helt plötsligt inte alls sugen på att stoppa dem i munnen senare:(

Alla vet nog att mättade fetter är dåliga, men varför är de egentligen så dåliga? Nu ska ni få gå i min lilla söndagsskola och kanske lära er något nytt!

Mättade fetter är när kolkedjan fettet består av bara innehåller enkelbindningar mellan kolen och vätena. De har en rak struktur vilket gör att de är lätta att stapla på varandra och gör att chansen för Vaan der Waalsbindningarna mellan molekylerna ökar. Det gör att kokpunkten för mättade fetter är högre än kokpunkten för omättade fetter (som saknar raka strukturer och har lägre chans att bilda VdW-bindningar). Därför är mättade fetter hårda i även i rumstemeratur.

Eftersom mättade fetter bara består av enkelbindningar har de svårt för bli nedbrutna av kroppen. När man äter mättade fetter ökar kolestrolhalten i blodet ökar --> risk för hjärt-och kärlsjukdomar ökar!

Mättat fett finns i bland annat grädde, bacon, kött, smör, ost...

Och med det var den lilla söndagsskolan slut! (Hoppas att det stämde, är ju inte bäst i klassen på kemi precis)


Känslorna som inte går bort

Jag försöker bli frisk från min ätstörning, ja. Men det är svårt. Det känns som att det enda av ätstörningen som har fösvunnit är det konstiga matbeteendet. Allt annat som kom till en följd av ätstörningen är kvar. Ensamheten, tröttheten, uppgivenheten, tjockhetskänslor (även om tjockhetskänslorna faktiskt börjar avta lite) osv...

När jag hade en konstigt matbeteende dövade jag dessa jobbiga känslor med mat, då försvann de lite. I alla fall för stunden. Nu dövar jag inte dessa känslor längre utan försöker bara tränga bort dem, det funkar inte så bra. Ätstörningen lever faktitkst ändå kvar i mig trots att jag nu äter betydligt bättre och mer regelbundet, jag kollar t ex nästan alltid kaloriinnehåll i maten. Väljer jag mellan t ex två olika yogurthar är det nästan alltid den med lägst kaloriinnehåll som får följa med mig hem. Jag får ångest av att äta viss mat. Jag äter fortfarande inte grädde, cremé fraiche, bacon, fläsk, ost, korv och mjölk som jag slutade att äta för nästan 1½ år sedan på grund av ätstörningen. Så ätstörningen finns kvar inom mig trots att det inte syns på mina matvanor.

Jag vill ju bara va lycklig, men det är jag inte. Vare sig med eller utan ätstörningen mår jag dålig! Vad ska man göra?


Söndagsvikt

Vågen visade 56,3 kg när jag ställde mig på den. Det betyder att jag har gått ner 1,4 kg denna vecka, men mycket är nog vatten eftersom min mens är slut nu. Men ändå, 1,4 kg är ganska mycket. Blir besviken när vågen visar så lite men skulle bli ännu mer besviken om vågen visade högre siffror jämfört med veckan innan. Krångligt det där!

Natti natti...

Söndag imorgon. Söndag=vägning. Jag är nervös (som vanligt), har ätit som vanligt tror jag men har inte tränat alls:( Har ju varit sjuk och inte känt mig hundra procent frisk för ens typ igår. Men imorgon ska jag träna! Så är som sagt lite nervös inför vad vågen kommer visa men jaja!!

Kollade på Narnia: Prins Caspian på tv tidigare ikväll, den är ganska bra faktiskt:) Sen efter det kollade jag på någon film på trean med Sarah Jessica Parker, en helt okej film. Till det åt jag lite godis. Nu ska jag nog gå och lägga mig, är ganska trött. God natt!


Kolakokning

Har varit full rulle hela dagen, jag gillar det. Eller i alla fall när full rulle inte innebär att jag har ägnat fler atimmar till skolarbete. Jag gör ju inte så mycket på min fritid därför är det kul med en dag när man har lite fullt upp som omväxlingsskull.
För alltid när någon frågar vad jag gör på fritiden blir jag helt ställd och börjar fundera, vad gör jag egentligen med min tid? När jag kommer hem från skolan brukar jag äta mellis, sen sitta vid datan och kanske kolla andras bloggar, bloggar själv, kanske kollar på något tv-program på datan, pluggar, äter middag, tränar ibland, kollar lite på tv/något på datan, sover... Typ det! Har lixom inga verkliga intressen. Förut brukade jag träffa kompisar, läsa, fota eller rita på min fritid. Men det är inga saker jag gör nu längre, har t ex inte fotat, ritat eller träffat kompisar någonting i princip det senaste halvåret/året. Numera när någon frågar brukar jag säga att jag tycker om att träffa kompisar, men träffa kompisar har jag som sagt inte gjort på evigheters evighet.

Men nu till vad jag har gjort under dagen idag, i förmiddags tog jag och syrran bilen och susade iväg till Kappahl för att köpa en pyamas till mamma i julklapp. Sedan svängde vi förbi en gottisaffär på vägen hem, jag handlade dock inget för jag har så jäkla mycket godis hemma. Är väldigt bra på att köpa godis men är mindre bra på att äta upp det om man säger så... Verkade förresten som det var halt ute på vägarna eftersom jag såg flera bilar som sladdade rejält och två bilar som precis hade kört i diket. Men jag körde försiktigt så jag slapp hamna i diket, tur.

Men nu hela eftermiddagen har jag varit upptagen med att göra julgodis! Det tycker jag faktiskt är kul, att baka. Men att äta upp sakerna efteråt är lite mer ångestladdat än själva bakningen:S Gjorde pepparkakskola och, vet inte riktigt vad de heter men man penslade små formar med smält choklad och fyllde de med en kolasmet som man kokade:) Jag tror att de blev goda (har inte provsmakat ännu), dock blir de nog väääldigt söta. Pepparkakskolorna blev i alla fall väldigt goda! Nu ska jag paketera chokladgrejorna så ha det bra så länge!


Julavslutning! Tillbaka till skolan på måndag

Uppdaterade inget igår, förlåt hörni men jag tänkte faktiskt göra det! Och skulle gjort det om blogg.se inte hade sett så knasigt ut att jag inte hittade logga in knappen :O Men nu är jag här igen.

Dagen har varit knäpp matmässigt eftersom jag har varit i skolan från halv tio tills nu eftersom jag hade julavslutning på eftermiddagen (så att man inte ska behöva komma till skolan på måndag enbart för avslutningen).

Iofs kommer jag behöva åka till skolan och skriva prov på måndag eftersom det inte fanns tid till att ha det innan jullovet och ingen ville skriva prov direkt efter jullovet, därför ska vi ha det på måndag! Har därför ingen jullovskänsla alls som man borde ha nu när det har varit avsluting och allt, men på måndag efter att ha skrivit provet och fixat med mitt projektarbete. Då får jag också lov som resten av min skola redan har!

Så i helgen blir verkligen sista kraftansträngningen! Ska ta mina sista krafter och lägga dem på mattten!! Orkar inte bry mig vad jag får för betyg i matten, har faktiskt chans på MVG. Har inte fått MVG i varken Matte A, B, D eller D så varför skulle jag få det i Matte E? Men VG duger för mig i matte. Även om jag såklart skulle vilja ha MVG... Men jaja!! Jag får väl plugga, gå dit, skriva provet, få veta vad jag kommer få i betyg, gå hem och inte tänka på det mer, som vanligt.

Maten blev som sagt annorlunda idag, har ätit frukost (1 macka, 1 dl yogurth), lunch (sallad, 2 falaflar i köttbullssize typ, 1½ bit sill, ½ mini potatis), "mellis" (1 äpple, 2 clementiner, cola light), övrigt (1 bulle).

Den där bullen åt jag typ vid halv sex, kände att jag va tvungen att äta något och jag hade fått en bulle av en kompis tidigare idag och jag hade lite dåligt samvete för jag inte hade ätit den när hon var snäll och gav den till mig, så åt den. Det var nog bra ändå, kände mig darrig, svag, snurrig. Ni vet så där man blir när man inte äter så det var bra att jag fick i mig något. Faktiskt. Nu blire snart middag (typ något kött, ungspotatis, sallad) och sen lär det bli popcorn eller något. Gott! Ha en bra fredag people varesig ni har fått lov eller inte!:)


Den sista kraftansträningen

Idag är det onsdag vilket alltid brukar innebära träning för mig, men inte idag. Kände att jag inte är hundra procent frisk ännu, hade tänkt att ge mig ut på en promenad men det är ju så satans kaaaallt ute:( Så  stannade inne och gjorde lite rygg och armövningar, bättre än ingenting lixom! Ska duscha nu och samla ihop mina sista krafter och försöka få in lite psykologikunskaper som kommer vara bra att ha i skallen imorn när jag har prov!
Fast det får inte va de sista krafterna iofs eftersom jag har grejor kvar att göra i skolan:(
Så ska duscha, o sen plugga mer (har ju redan pluggat idag...). Men kram på er iaf:)

...O där sitter hela familjen

Vet ni vad min familj gjorde mot mig nyss? Okej, det kankse inte var en sån jättestor grej men jag blev faktiskt arg/sårad/ledsen av det.

Var ganska tyst i huset så jag gick ner på den nedersta våningen där vi har en av tv-apparaterna. Och där sitter hela familjen (mamma, pappa, storasyster, lillasyster) och kollar på ett program som pappa hade laddat ner tidigare ikväll. Ett program jag gärna ville se, vilket de måste ha vetat om. Kul tänker jag, att ingen i min familjen ens brydde sig om att fråga om jag ville vara med på deras jävla tvkväll. Då blev jag ledsen. Och arg. Ilska är lättare att hantera än ledsamhet så jag föredrar nog att vara arg! När sådana saker händer känner man sig väldigt omtycket, verkligen...


Svar på fråga

Anonym undrar...

Tack för att du svarade så snabbt =) Kläderna sitter likadant och de flesta mått är exakt likadana som när jag vägde 48 kg. Min rumpa är däremot några cm större (!!!), låren ca 1 cm större och strax under bysten har det minskat med ca 1 cm. Så i stort sätt samma mått, förutom den förbannade rumpan... Jag hade hoppats på att fett skulle försvinna från lår, mage och rumpa om jag började träna mer men tydligen inte på mig :( Jag är 168cm lång om det nu har någon betydelse.
Eftersom jag har haft ätstörningar i så många år så vet jag inte om jag ser större ut nu eller inte. Enligt mig själv ser jag dubbelt större ut nu med dessa 5 kilon, men det ser ut så automatiskt för mig eftersom att vågen visar mer. Jag borde ha en våg som säger exakt hur mycket av min vikt som är vätska och muskler :b

Svar: Hm... Okej! Men du, det kanske kan vara så att du äter lite för lite så kroppen har ställt in sig på sparlåga så att den inte förbränner mer än nödvändigt? Att den förbereder sig på att få i sig ännu mindre mat än vad den får i sig nu. Så tror jag att det mycket väl skulle kunna vara. Testa att ät lite mer under en period och se vad som händer? Det är värt ett försök:) Är ju ingen expert men talar bara utifrån andras erfarenheter och mina naturvetenskapliga kunskaper!;)

Ja en sån våg skulle jag också vilja ha så man kan veta om man har fått mer muskelmassa eller bara mer fett;)

C säger...

Hej, måste först säga att du har en grymt bra blogg :) Sen till sak hade för ett tag sen en kompis som gjorde ett skolarbete och just honung, och jag fick höra att man inte ska ha de i te när man vill ha den för hjälp mot ond hals för de/dom ämnena i honungen förstörs med de varma vattnet, så om man vill ha den inverkan så de hjälper en ond hals kan man istället äta en sked rakt upp och ner eller i en fruktsallas :)

Svar: Oj, tack vad glad jag blir:D Aha... Intressant! Antar att det kanske är placebo-effekten som spökar om man tycker halsen känns bättre av honung i teet;)

Vägning

Kom just på att jag glömde säga vad jag vägde i söndags, 57,7 visade vågen. Ganska mycket med tanke på att jag vägde 57,3 förra veckan. Men jag fick ju mens idag så drygt 0,5 kg lär ju bara va vatten som kroppen samlar på sig inför mensen. Så hoppas att den ligger lite mer åt 57,3 hållet nästa söndag när det är dags för nästa vägning!


Sandpapper i halsen

Min hals känns som sandpapper. Ni vet sånt där rött som man hade på träslöjden, inte som den svarta man kunde använda som finslipning utan den grövsta typ. Haha vad snackar jag om? Olika typer av sandpapper? Tönt jag är:) Men så känns min hals just nu i alla fall och har känts så hela natten och hela dagen:( Hoppas att den blir bättre tills imorn. Har lite svårt för att andas och prata på grund av halsen, jobbigt värre.

Idag är det lucia ju kom jag på förut! Kommer ihåg att jag va sjuk på lucia för kanske 4 år sen eller så och jag var så besviken för man fick ju gröt i skolan på lucia och jag älskade verkligen gröt förut, hehe. Ska käka lite lussebulle och dricka te senare ikväll, eftersom det är faktiskt lucia.

Men usch vad onyttig jag har varit idag:( Och i helgen med!! Idag har jag t ex ätit några kakor plus lite glass. Jag har satt till en stor sked honung till alla koppar te jag har druckit (3 st hitills). Jag drack en kopp choklad med lite grädde i imorse. Nä usch, jag vill inte vara så här onyttig. Men man måste nog tillåta sig att äta lite gott när man är sjuk, på något sätt tror jag att man mår bättre av det och blir friskare fortare av det! Vi får hoppas på det i alla fall.


Te med honung

Idag är jag hemma från skolan. Det är ju faktiskt den enda dag jag kan vara hemma från skolan utan att missa något superviktigt, tror jag i alla fall. Så har inte gjort så mycket hitills. Ätit frukost. Blängt på TV. Sovit lite. Ätit lunch. Pluggat. Var precis och gjorde te, satte i en stor sked honung. Är nog bra för halsen min, den gör inte ont längre men den är så där förskräckligt torr som den kan bli när man är förkyld. Svinjobbigt! Fick mens inatt så har knaprat massa värktabletter men jag tycker inte att de hjälper något vidare tyvär. Mår även illa så det är faktiskt inte alls bra med mig:( Snyft. Ska plugga lite till och dricka mitt te medans det är varmt. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!


Datans sällskap är bättre än skolböckernas

Det susar i öronen. Näsan rinner. Huvudet känns tungt. Välkommen förlylning! Har pluggat lite av och till idag men nu känner jag att det räcker för stunden, ska gosa ner mig i sängen igen men den här gången med datorn och inte med skolböckerna. Har en stor kopp te och en skalad apelsin brevid mig, klar att äta! Ska kolla på någon film eller något har jag tänkt mig, och försöka friskna till lite för just nu mår jag inte så bra:( Suck!


Förkylning nästa??

Idag har jag shoppat julklappar! Har bara en julklapp kvar att köpa, känns bra:) Har inte så många att köpa som tur är, julklappsköpande är väldigt tidskrävande. Vi brukar bara fira jul hemma med farmor, en ganska lugn julafton med andra ord. Med julkakor, Kalle Anka, julmat, julklappar och en massa godis! Det är så julen ska vara. Lugn och avslappnade.

Vet ni, jag är förkyld idag:( Har varit lite snuvig av och till i flera månader men idag var det mycket värre. Ont i halsen har jag också. Jag får inte bli sjuk alltså! Det har jag verkligen inte tid för!! Förhoppningsvis blir det inte värre, för om den är som nu kan jag iaf leva med det. Men det får inte bli värre. Och ingen träning imorn för mig!
Men imorn är det vägning. Ska ha mens snart (eller borde fått den för någon dag sen snarare) så om jag väger mycket imorn är det förmodligen bara vatten som kroppen samlar på sig inför mensen! Så jag kan vara lugn trots vågen kanske visar högre siffror än förra veckan!

Svar på fråga!

Anonym undrar...

Jag blir så avundsjuk. Sedan början av augusti har jag försökt att äta hälsosammare (även om vissa dagar har varit riktigt onyttiga) och har i genomsnitt hamnat på ca 1600kcal/dag. ÄNDÅ har jag gått upp från ca 48 kg till 53 kg, d.v.s. 5 kg! Jag har tränat betydligt mera under dessa månader och har visserligen fått synligare muskler och armmusklerna har blivit grymt stora. Men VARFÖR är inte min kropp som alla andras? Vet du varför bara jag går upp i vikt när jag försöker som tusan.
Mitt mål under dessa månader var att jag skulle hållas på ungefär samma vikt, men istället slimma kroppen lite. En liten del av vikten vet jag att är vatten, mat och muskler. Men de resterande kilona då, varför går jag upp i fettvikt?

Svar: Jag tror inte det du har gått upp är fett! Jag tror snarare att det är muskler. Nu är jag kanske ingen expert inom det här området men det är bara vad jag tror. Men du säger ju själv att du har fått synligare muskler så:) Ett tips är att du struntar i vågen och försöker fokusera på hur dina mått förändras, t ex midja, höfter, lår. Sedan är alltid kläder ett mått på om man har gått upp i fettvikt eller inte, hur sitter dina kläder? Lösare eller tajtare än förut? Där kanske du har svaret på om du verkligen har gått upp fem kg i fett eller muskler!

Svar på fråga och pomeloätande

Sitter här och äter pomelo (smaskens!), har aldrig hört talas om det för några veckor sedan. Är en stor typ citrusfrukt tror jag, smakar typ lite grapefrukt och den är lite torr. Men samtidigt saftig! Svårt att beskriva men god att äta!:)

Tänkte svara på en kommentar jag fick för några dagar sen som jag inte har orkat svara på förens nu:)

M skriver...

Jag är lakto-ovo-vegetarian och äter lchf. Det funkar bra. Youghurt och liknande är inte fett på ett överdrivet sätt (men smaken är som baken). Och man äter ofta mycket ovanjord-grönsaker om man äter enligt lchf (innehåller även få kcal, exempelvis spenat, blomkål och sparris. Att hjärnan skulle gå på 90 % av sin kapacitet är påhittat. Var kommer den informationen ifrån? Det står då inte i några fysiologiböcker (har läst biomedicin)! Man kan vara seg i kroppen och huvudet första veckan på kosten, men det försvinner (har dock inte upplevt det själv). Exempelvis fruktos ger en prestationshöjande effekt på hjärnan på kort sikt (kan även uppnås med koffein), men har andra negativa effekter på lång sikt (om man äter en mängd som kroppen inte kan hantera på ett bra sätt. Dessutom blir man hungrig efter en timme eftersom insulinet är aptitstimulerande). Ursäkta, du vet väl kanske detta, men kunde inte låta bli att kommentera:p Anyways, man ska äta det man känner att man mår bra av, och det är ganska individuellt.

Svar: var bra att det funkar bra för dig:) Det där med 90 % och hjärnan fick jag från en sida från svt.se, kommer dock inte ihåg adressen dit:( Vet inte om svt är en sån bra källa men det känns som om det skulle kunna vara mer sant om det stod på svt än typ i aftonbladet;) Men men.
Bara roligt med kommentarer och det är roligt att lära sig mer, så det är bara att kommentera på!:)

 
Så här söt blir man med en pomelo på huvudet:)


I will survive

Pju. Jag överlevde! Nu är det bara att fokusera på nästa grej. Inlämningsuppgiften tills imorgon. yey...

Bli inte förvånad om jag dör

Jag kommer dö imorn:( Så om det blir tomt på bloggen vet ni varför i alla fall, så nu har jag förvarnat er. Ska ha muntliga natinella i Svenska B imorn, kommer vara dödligt nervös. Om jag ändå tyckte mitt tal var bra och att jag visste att jag hade gjort uppgiften rätt skulle det inte kännas lika hemskt. Men nu, när jag inte ens vet om jag har gjort uppgiften rätt?! Nä, det känns inte så värst kul att gå och ställa sig framför gruppen och framföra något som jag är osäker på om det ens når upp till G-nivå.

Har det ganska stressigt i skolan nu, och har haft det i några veckor. Värst var nog förra veckan... Men nästa vecka kommer så inte bli kul heller. Två prov som jag verkligen måste ha MVG på  för att få det i betyg, en bokredovisning, en labbrapport som ska vara inne plus någon bokjämförelse. Hjälp:(

Har sovmorgon imorgon, välförtjänt:) Sova, sova, sova. Skönt. Borde gå upp och göra läxor men det tänker jag inte göra, vill sova! Är så trött.

Ska kolla på någonting på datan kanske, men känns som jag kommer ha lite svårt att slappna av p g a allt i skolan just nu:( Blä. Tur att det är jullov snart iaf!


Det här med LCHF

En grej jag absolut inte fattar att man kan följa är LCHF-dieten (low carb high fat). Det är en diet jag aldrig skulle vilja prova, förstår inte varför den är så populär. Äta en stor fet biff till middag, stekt i massor med fett plus att man lägger en liten extra smörklick ovanpå, tanken får mig att må illa. Eller att man sitter och käkar stekt bacon till frukost, jag tror jag måste gå och spy.

Nej, det är något jag absolut inte förstår hur man kan vilja göra. Fy! En grej jag inte heller förstår är hur man klarar sig utan kolhydrater.
Kolhydrater görs om i kroppen till glykogen som sedan lagras i levern och muskler och kan släppas ut i blodet när hjärnan skickar ut hormoner som säger att blodsockret är för långt. Varken protein eller fett kan lagras på detta sätt, så att det bara är att släppa ut sockret i blodbanan så det kan ta sig till hjärnana eller arbetande muskler (därför måste man äta protein hela tiden eftersom det inte kan lagras). Men när man inte äter kolhydrater, då finns det ingen energi lagrad, hur får då hjärnan sin energi så den kan arbeta? Jo, då bildas det ketoner som gör att man kan klara sig utan kolhydrater men det gör att hjärnan bara funkar 90 % av sin kapacitet.  För mig skulle inte 90 % duga, jag vill ha 100 % så därför äter jag kolhydrater med god aptit så min lilla hjärna får tillräckligt med bränsle!



Kakångest

Usch, har lite ångest nu:( Tog ett par (ganska många) kakor till mitt redan ganska stora mellamål så är väldigt mätt just nu:( Ska börja laga mat till mig och familjen om drygt 40 min, blir lax. Lax med tandoorikrydda på, till det blir det ris och typ sallad som man ska ha på matlagningsyoghurt och lime. Blir spännande:)

Imorse när jag vakna var jag supertrött, vet inte rikigt varför för jag hade sovit hyfsat mycket iaf. Har pluggat lite nu när jag kom hem från skolan men orkar inte göra det mer just nu. Hatar att allt plugg jag har och göra just nu är på datan, det är så lätt att bli distaherad när man sitter vid datan. Särskilt när man inte har några ideér till dem arbeten man håller på med. Det suger!


Matdagbok 20101206

Dax för en liten matdagbok? Svar ja

Frukost: 1 macka utan pålägg, 1/5 dl multivitaminjuice
Lunch: lite vegetarisk gryta som innehöll bland annat sojaprotein och lite skumma grönsaker, pizzasallad, paprika
Mellis: 1 macka utan pålägg, 2 dl yoghurt, 1 äpple, 1 kopp te
Middag: några kycklingbitar i nån soja typ, ris, paprika (inte så mycket)
Kvällsfika: 1 macka utan pålägg, 2 dl yoghurt, 1 apelsin, två små chokladbitar (chokladkalender!:D)
Övrigt: 1 äpple, 2 apelsiner


Träning:

60 mins jympa

Hoho vad mkt apelsiner det har blivit idag:) Brukar inte gilla apelsiner annars, så jobbiga och skala men de här var verkligen goda så de var värda den tid det tog att skala dem!:D :D :D

Har inte gjort så mkt idag, varit i skolan, suttit vid datan och pluggat. Försökta att skriva på en hemuppgift och mitt svenska tal. Kan inte säga att det har gått så bra med pluggande idag, tyvärr:(

Gaaaaahhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu blir jag jävligt arg! Hade bestämt vad jag skulle prata om på muntliga nationella Svenska B, hade skrivit den där jävla texten man ska lämna in och allt. Sen ser jag att ett verk (bild eller text) måste vara hämtat från det där jävla texthäftet. Gissa vem som flippade ur då!! Finns ingen bild eller text som går att koppla till det jag hade tänkt och prata om! Helvetes jävla skit. Jag som kände mig lite lugn för att jag  hade kommit så långt men nu känner jag hur stressen börjar komma igen. Igen, helvetes jävla skit!!!


Viktnedgång igen

Jag har gått ner i vikt. Jag skulle ju inte gå ner i vikt mer nu! Att jag har gått ner i vikt gör mig både glad och lite rädd. Glad för tappad vikt är vunnen glädje - fortfarande även om det kanske inte är lika "intensiv" glädje för ett förlorat kg som förut, elle jo det är det kanske. Men olika sorts glädje på något vis!
Rädd för att jag känner att tänk om jag aldrig kan sluta, att jag alltid kommer att gå ner i vikt och tillslut utveckla anorexi (som dock har varit min "dröm" de senaste drygt 4 åren, hellre anorexi än bulimi/UNS tyckte jag).
Nu visar vågen 57,3 (-0,5 kg sen förra veckan). Jag tycker att jag äter mycket men jag vet inte, det verkar som jag inte gör det för annars skulle jag ju inte gå ner i vikt. Jaja

Hjälp efterlyses snarast

Ahh jag har svenska nationella muntliga B på onsdag:( Har ingen aning om vad jag ska snacka om, handlar om Språkets makt och möjligheter. Har någon något tips om vad ja kan prata om vore jag jätteglad om ni kunde komma med det typ nu!


Eremit? Javisst

osocial jag känner mig. Har suttit och tryckt på mitt rum ända sen jag kom hem (vid ett halv två, slutade tidigt). Sa inte speciellt mycket under middagen utan flydde upp på mitt rum efter jag hade ätit klart. Har gjort lite olika saker inte (alltså inte bara pluggat). Satt lite vid datan när jag kom hem, men hade ont i magen igen. Samma sorts smärta som igår men inte lika illa som tur va. Sen la jag mig på sängen några minuter. Sen kom jag på att jag skulle ta mitt blodtryck, vi har en blodtrycksmätare här hemma. Läste i tidningen för några veckor sen att man ska ta ett par gånger och ta ut ett medelvärde så jag gjorde det. Blodtrycket förändrades faktiskt väldigt mycket under de tre gånger jag tog det fast jag tog alla gånger direkt efter varandra! Medelvärdet blev ungefär 120/77 kanske, och det är ju bra. O min puls! Den låg mellan 68-72! Förut när jag tog brukade jag ha drygt 88 i puls  fast jag hade suttit stilla i flera minuter. Verkligen stor skillnad, har väl fått lite bättre kondition av all träning:)

Sen så baka jag en kladdkaka och kollade lite på Top Model. O sen pluggade jag. O åt mellis. Åt middag. Pluggade. Roade mig på datan. Pluggade.

Nu sitter jag här med datan i knät och ska kolla på någon film. Hade min kära syster varit hemma skulle vi säkert kolla på någon film tillsammans men hon skulle sova över hos någon kompis. Men nu ska jag fortsätta att vara osocial och äta popcorn, äpple, några mandlar och kladdkaka!


Min inte så lyckade dag

Är. Så. Helvetes. Jävla. Trött.

Har pluggat konstant hela veckan. Jag har kommit hem från skolan. Pluggat. Två gånger har jag tränat. Sen fortsatt att plugga. Har varit inne på datan max ½ h sammanlagt hela den här veckan.

Idag var verkligen en hemsk dag. Jag hade prov på eftermiddagen och jag var supertrött eftersom jag inte hade ätit någon lunch. Provet gick skitdåligt (trots att jag hade pluggat såååå mycket mer än mina kompisar som med all säkerhet kommer få MVG allihopa) och under hela provet hade jag stört ont i magen. Sedan kom jag hem vid kvart över fem, kände mig helt slut. Magontet hade blivit värre, magen stod rätt ut som en ballong (väldigt uppsvälld med andra ord). Jag kunde inte ens knäppa jeansen utan hade knappen öppen så skärpet fick hålla byxorna uppe. Jag va ju stört hungrig när jag kom hem men tog bara en macka eftersom det snart var middag. Åt mackan men sen åt knappt någon middag för magen gjorde så ont. Bara att andas är en ansträngning. När jag har så uppsvälld mage blir det att man andas väldigt "ytligt" men ändå tungt. Men sen gick magontet över ganska fort när jag för tredje gången gick på toa och fick ut lite av gaserna om man säger så;) Så då mådde jag mycket bättre och kunde plugga i 3½ timme i sträck. Heja mig, verkligen.

Nu sitter jag här med ett stort skrovmål framför mig eftersom jag bara har ätit 2 mackor, 2 små äpplen, majs i skolan, lite fisk och potatis hemma. Känner mig helt darrig som man blir av att inte äta.

Juste, en orsak till att magen blev så uppsvälld kanske var att jag hade mina jeans ganska hårt åtsittande i midjan idag. För imorse när jag skulle knäppa skärpet tänkte jag: Oj vad hårt dem sitter. Men sedan såg jag att jag hade råkat knäppa på det innersta istället för det näst innersta! Lät det vara på det innersta och när jag har tajta grejer över magen kan den bli uppsvälld, vet inte varför men den kan bli det ibland av det.

Nu ska jag läsa i en svenska bok jag ska ha läst klart till näst nästa vecka plus göra nån jävla analys av den. Har verkligen sjukt många prov kvar tills det är jullov. Oj vad jag längtar till julen just nu.

RSS 2.0