Studenten är här

Hej hej, idag är det den 30 maj och vet ni vad det betyder? ATT JAG TAR STUDENTEN IMORON!!! Fattar det knappt själv. Känns så himla overkligt. Känner mig inte redo! Men ärligt talt, kommer jag någonsin känna att jag är redo? Nja tror inte det.

Men imorn börjar dagen med champagnefrukost hemma hos en i klassen. Sedan kommer det bli  fotografering på skolan och så trerätters lunch i matsalen med lärarna. Har kikat på menyn i förväg och den ser lovande ut, jag tror det kommer bli jättegott:)

Sedan är själva utspringet och sen blir det åka flak! Oh my god:O Sen efter flakåkningen ska jag hem till min kusin på hans mottagning och sen ska jag ut på kvällen igen, slutskiva. Sen på onsdagen är det min tur att ha mottagning. Har väldigt liten släkt och hitills verkar det som min kusinfamilj kommer, min moster och hennes man, farmor samt några kompisar till mig. Har bjudit en familj till som är mammas gamla kompis och mina gudföräldrar men tror inte att de kommer, de skulle svara senast idag om de skulle komma men de har inte ringt och sagt något. Fett dåligt att inte ens ringa och säga att man inte kommer! Tycker jag i alla fall... Så det blir ganska få personer på min mottagning. Lite tråkigt men det blir nog bra i alla fall! Synd bara att man inte får så mycket presenter, haha x)


Städning

Håller på att städa inför studentmottagningen på onsdag, vad duktig jag är!


Vad drömde jag om i natt egentligen?

Hej på er:) Är trött idag, kunde inte sova igår kväll... Somnade inte för ens vid efter ett:/ Så jobbigt att bara ligga där i sängen och vänta på sömnen. Sen undrar jag vad jag drömde under natten för när jag vaknade hade jag tagit av mig mina trosor. Haha va fan lixom?! Har vaknat utan tröja några gånger, men utan trosor? Hel skumt!


Pirates 2

Hej hej, sitter här och väntar på att middagen ska bli klar! Under eftermiddagen har jag och syrran kollat på Pirates 2. Den var bra, men har ju sett den flera gånger förut så visste att den skulle vara bra, haha^^

Ikväll lär jag väl också bara kolla på någon film. O käka godis! Något chokladit godis lär det bli! Älskar choklad! Hoppas ni har en trevlig lördagskväll:) Såg förresten att Smartare än en femteklassare inte går idag:( Synd för jag tycker det programmet kan vara ganska underhållande, hihi. Men men, det blir bara till att hitta på något annat!


Härlig morgon

Tjo^^ Vaknade vid halv nio imorse. Syrran var också vaken så vi gick upp och gjorde scones! Mums! Sedan kollade vi på TV, lite Svampbob, TV-shop (eller ja, Tvins heter det faktiskt) och Teen mom. Sen tränade jag en halvtimme på crosstrainern och sedan en halvtimmes styrkeövningar för mage, rumpa, armar och ben. Nu ska jag käka lunch!

Sen ska jag duscha och passa på att peela benen lite i duschen och sen ska jag ta lite brun utan sol tror jag. Tog det för någon dag sen men det syns inte så mycket så ska ta det igen. Bara för det kommer jag bli helt orange säkert:( Hoppas inte det! Men nu ska jag fixa lunch, jag är superhungrig!


Happy face

Kollade igenom inläggen under kategorin "Vikt" i förmiddags efter att jag hade skrivt ett inlägg. Såg då att jag har vägt så lite som 53,8 kg! Blev lite chokad när jag såg det för jag kan verkligen inte påminna mig om att jag har vägt så lite;) Men jag blev glad att jag inte kom ihåg det för det betyder att jag inte lägger så stor vikt vad det minsta jag har vägt är. Det blev jag glad för! Har du något som du blev glad över idag?:D

Vikt

54,9. Jag är glad, har ätit mycket godis och annat onyttigt den senaste tiden men det syns inte på vikten^^ Nu ska jag äta lunch sen åka till skolan och skriva prov. Taggad?! Kunde inte bli mer otaggad ärligt talat. Men det är mitt allra sista prov. Studenten på tisdag. Hjälp?

Kakor kakor kakor

Jag blir så irriterad på mig själv! Jag kommer hem vid två tiden och är lite smått hungrig eftersom det var 2½ timme sedan jag åt lunch men jag är inte så hungrig att jag tar en macka eller yogurth eller något sådant utan istället tar jag lite chips som jag börjar mumsa på. Sedan fixar jag kaffe och tar kanske 5 kakor och en ruta choklad. Varför? Jag kunde lika gärna väntat en halvtimme-timma och sedan ätit ett gott och mycket mer hälsosammare mellis än de där kakorna jag åt! Suuuck!!

Sedan satte jag mig vid datan och vid halv fyra tiden tränade jag en halvtimme på crosstrainern plus körde styrka i en halvtimme. Så det blev inget riktigt mellis för mig. Äter jag kakor brukar jag ändå äta ett riktigt mellis så man håller sig lite mätt fram tills middagen men idag kände jag inte alls för att äta. Var inte så hungrig. Är fortfarande lite irriterad på mig själv att jag valde att äta onyttiga kakor istället för ett egentligen minst lika gott men nyttigare och mer mättnade mellis! Jag hade ett val lixom men valde "fel". Men får släppa det nu, egentligen är det ju inte så farligt att äta lite kakor istället för ett "riktigt" mellis. Eller hur????

Jävla Ove Sundberg-are

Åh jag blir så trött på en av mina kompisar. Hon är så snål! Alla i klassen ska ge en summa pengar till present till våra mentorer när vi tar studenten nästa vecka. Nästan alla i klassen tyckte att 100 kronor skulle gå bra att ge, förutom kanske fyra styckna, varav en av mina kompisar. Grejen är den att min kompis jobbar cirka två gånger i veckan och tjänar minst 400 kronor per gång hon jobbar. Hon har fått taga i ett sommarjobb som sträcker sig över hela sommaren. Hon får 1050 som alla andra i studiebidrag varje månad. Köper ganska sällan nya kläder vad jag vet. Lägger inte pengar på något särskilt. Ändå är hon så jävla snål att hon bara tänker ge 50 spänn till present till lärarna trots att hon lär ha mer pengar än de flesta i min klass! Detta störde jag mig så enormt mycket på. För om hon bara tänker lägga 50 vill jag ju också bara lägga 50 egentligen, för jag är också ganska snål, även om jag inte är i närheten av lika snål som henne i alla fall som det verkar nu...

Vet inte varför jag störde mig så enormt mycket på detta egentligen, är ju bara en skitsak egentligen...


Vår ruset 2011

God morgon:D Är ledig från skolan idag:D Så skönt. Ska plugga och köra lite Wii tror jag, sen får jag se vad jag ska göra^^

Men nu lite om Vår ruset då:) Sprang på tiden 32-33 minuter, lite längre tid än vad jag hade hoppats på men jag är ändå nöjd! Det kändes bra. Men jag ångrar lite att jag inte ansträngde mig mer för att komma förbi folk i början för då nöjde jag mig mest med att ligga på den plats i ledet där jag kom. Det var svårt att inte komma förbi folk om man inte ansträgnde sig för det var såå mycket folk! Helt packat i spåret hela vägen! Man startade i olika startgrupper beroende på hur snabbt man trodde man skulle ta sig igenom loppet och jag tog den startgruppen där man bör springa loppet på drygt 28-30 min eller något. Men det var så irriterande var att folk som hade valt att starta i min grupp ändå började efter bara 1 km!! Då blir det ju ännu svårare att ta sig förbi. Inte hade dem vett att gå i kanten heller, nej de skulle gå mitt i vägen också! Så irriterande. Men jag kom i mål helskinande och var väldigt nöjd med min insats^^ Nu hoppas jag bara att jag fortsätter springa ibland för det ska ju vara väldigt bra träning!

Sedan efter loppet gick vi och hämtade ut vår picnickorg som innehöll potatissallad, rökt lax, kalkonskivor, någon hälsofil, cider och choklad:D Plus mackor. Vi var runt tio pers från vårt sällskap så vi hade två matkorgar att smaska i oss. Jag var väldigt hungrig efter loppet så det satt fint med lite mat^^

Vår ruset igår gjorde jag även ett litet hälsotest för 100 kronor, då kollade de blodsocker, blodvärde, vikt, BMI, kroppsfett och bukomfång. Är så stolt att jag vågade göra det för att väga mig inför andra brukar/brukade vara extremt ångestframkallande för mig! Och att jag vågade väga mig trots att det inte var på morgonen! Men jag vågade. Vågade även ta ett stick i fingret vilket jag också är stolt över, haha^^ Resultatet i bildform kommer här:


Vågen visade 57,6 kg som ni ser, med kläder och vätska plus mat i magen så det stör mig inte alls att jag vägde drygt 2 kg mer än vad jag brukar. Härlig känsla! Blodsockret var ganska lågt med tanke på att jag ätit flera godisar under eftermiddagen och då gasnka i närheten på testet. Men jag är i alla fall nöjd med testresultatet även om jag hade hoppats på lite mindre fett, men 28 % fett är ju faktiskt i mitten av vad man ska ha så jag borde vara nöjd!

Men kvällen igår var faktiskt riktigt rolig, mycket roligare än vad jag trodde!


Alldeles för trött

Tjo! Är hemma från Vår ruset nu och tänkte berätta mer om det imorn för nu är jag dödstrött! Så god natt allihopa så höres vi imorn! Okej?

Detta kräver koncentration, jag lovar er

Jag måste planera inför morgondagen. Jag ska ju springa Vår ruset och sitter här och försöker planera för vad jag måste ha med mig och vad för mat jag ska ta med mig som mellis. Det går inget bra! Så nu måste jag faktiskt försöka koncentera mig på det. Jag hoppas Vår ruset går bra imorgon, satsar på en tid på 30 min! Jag hoppas jag klarar det men om jag inte gör det gör det faktiskt inte så mycket! Men ska kämpa. Kram på er!

Nördig nörd

Yo!:) Har haft en rättså slapp skoldag idag, skönt. Kom hem vid halv två och har suttit vid datan en stund och sedan tvingade min syrra mig att kolla på ett program på Svt play som handlade om hur smutsigt Östersjön är. "Vårt grisiga hav" hette programmet för er som är intresserad av hav och miljö. Ganska så intressant faktiskt måste jag erkänna (nördig som jag är)!

Har ätit ett par godisar nu på eftermiddagen fy fy och nu ska jag äta mellis. Vet inte riktigt vad jag ska äta men jag vet i alla fall att jag ska kolla på "Barnen på Luna" (också på Svt play) medans jag äter. Sedan ska jag antigen plugga, sova eller köra Wii!

Ikväll är det sista jympan också, så ska tagga till inför det genom att laga mat till mig och resten av familjen, haha! Hej då

Bryta beteenden

Heej, ledsen att jag är så seg hela tiden! Är lite irriterad på mig själv idag. Har krubbat en massa godis. Jag och  min syrra köpte 1,2 kg godis när vi var och handlade i fredags för det var jättebra extrapris. Allt det är slut nu. Så på tre dagar har vi ätit upp 1,2 kg godis! Herregud. Fast min andra syrra har också ätit lite men ändå. Mycket! Plus kakor och glass. Nästa vecka ska jag försöka äta lite bättre. Men ofta är det så att om jag någon gång börjar tänja på reglerna att inte äta godis i veckan så fortsätter jag att tänja på den regeln men jag har faktiskt bevisat mig själv förut att jag klarar av att bryta ett betende innan det har blivit en vana! Så jag är inte så orolig:)

Idag har jag kört en massa Wii! Det är roligt och jobbigt! Man blir faktiskt väldigt svettig så jag antar att det är ganska bra träning^^ Men nu ska jag skriva klart min rapport, suck! Jag läste en kompis rapport och den var sååå olik min... Men vi har fått så dåliga instruktioner för rapporten så det är svårt att säga om det är jag eller min kompis som har skrivit rapporten "rätt". Men men, nu ska jag skriva klart den i alla fall!

Film tajm

Hej pluttisar:) Nu är det kväll och jag har inte skrivit något på min rapport, får göra det imorn:( Tråk. Men det måsste göras! Idag har jag inte gjort så mycket, tagit det lite lugnt med tanke på min hals. Men har kollat på den första Pirates filmen. Måste ju kolla igenom de tre första och fräscha upp minnet lite innan jag ser på fyran! Ska bli så kul att se den när jag nu ska göra det, men någon gång snart ska jag se den. O bra kritik har den ju fått också!

Men ikväll ska jag kolla på en annan film, Winter´s bone tror jag den hette. En film som gick på bio ganska nyligen. Jag och syrran hyrde den tidigare idag. Ska bli skönt att sätta sig i soffan och kolla på film fast jag redan har sett en film idag;) Hihi. Till filmen ska jag äta godis förresten! Det är ju lördag lixom?!

Imorn hoppas jag att jag är så pass frisk att jag kan träna. Körde lite Just Dance på Wii:et nyss men tog det lite lugnt eftersom jag inte är 100 % frisk just nu. Men imorn kan jag förhoppningsvis köra fullt ut!

Nu ska jag kolla lite på Smartare än en femteklassare innan vi ska kolla på film, puss på er och ha en bra lördagkväll!

Blodsockeret på nöjesfält

Herregud, mitt blodsocker har verkligen fått åka berg-och-dal-bana idag! Upp ner upp ner. Hela tiden! Lite godis här, lite godis där. Men strunt samma, jag har ont i halsen och vill äta godis! Så det så. Nästa vecka (eller så fort min hals och jag själv känner mig bättre) ska jag träna träna träna! Men fram tills dess åker godiset fram:D

Fältvecka 2011

Hej:) Idag mådde halsen min bra så lite dum som jag var spelade jag Wii i 1½ timme och hoppade runt så mycket att halsen började göra ont:( Snyft. Men har jag tur klarar jag mig utan en förkylning! Vill ju inte bli sjuk NU, ska ju på Vår ruset på tisdag!

Men nog om det. Ni vill väl veta hur jag har haft det under den här fältveckan som jag var på? Det var riktigt jobbigt ibland kan jag säga men ändå ganska slappt, gjorde lite uppgifter ute i skogen och så där. Letade bajs bland annat och kollade hur hårt betestrycket av älg var ute på något kalhygge typ^^ Det var egentligen tänkt att vi skulle skriva en stor rapport på allting vi har gjort nu idag och sen över helgen men vi fick det reducerat till att bara skriva en rapport om en grej, så skönt!! Men fortfarande jobbigt för jag har ingen aning om hur omfattande rapporten ska vara, bajs på det. Har skrivit drygt 1700 ord just nu men har som sagt ingen aning hur många ord min lärare har tänkt sig att jag ska skriva...

Men annars har jag inte gjort så mycket där borta. Sovit i tält. Var väldigt trångt, var ett jättestort tält men vi var nio pers där i så trångt vart det! O jag sov i sjukt mycket kläder!! Hade 3 strumpor (varav två tjocka strumpor), 1 par leggings, 1 par jeans, 1 par mjukisbyxor, 1 t-shirt, 2 tjocktröjor, 1 fleece, 1 jacka (med fleecefoder), mössa, vantar och halsduk! Plus att jag låg i en tjock sovsäck med en tjock filt ovanpå mig. Först då var jag lagom!
På onsdagen var den dag som var varmast och då gick några i shorts och linne, jag fattar inte att de inte frös sönder!! Jag hade lixom både leggins, jeans, mjukisbyxor, regnbyxor på benen plus t-shirt, två tjocktröjor, fleece och regnjacka på överkroppen! Sjukt.

O maten har gått bra. Var lite orolig att jag skulle vara jättehungrig hela tiden så tog med lite knäckebröd jag kunde tugga på i nödfall, men det behövdes inte för maten var bra! Hade sagt till i förväg att jag var vegetarian eftersom jag visste att det skulle antagligen bli både korv och köttbullar (äter inte det) och det var tur. Men den vegetariska maten var bra och jag anpassade mig jättebra till att äta tre stora mål och någon frukt därimellan och lite godis istället för fem lite mindre mål. Till frukost en dag åt jag lixom en hel tallrik gröt och fyra knäckebrödsskivor! Hemma skulle jag ätit en halv tallrik gröt och kanske en knäckemacka... Men så det är jag jätteglad över att det gick så bra med!

Nu har jag berättat  lite om min lilla vildmarksvecka men vill ni veta något mer är det ju bara att fråga såklart!

Denna helg är jag och mina syskon ensamna hemma. Mina föräldrar åkte till Gotland idag för mamma fick en resa dit i födelsedagspresent. Men ska mest ta det lugnt i helgen, skriva klart rapporten, koncentrera mig på att inte bli sjuk osv.

Men ha en supermysig fredag allihopa!

I´m alive

HEEEJ!! I´m back! Jag överlevde några dagar ute i skogen! Just nu är jag så trött och har ont i halsen (buhu) så jag orkar inte berätta hur det var, men kan säga att det var lite bättre än förväntat och hade bara vädret varit bra hade det nästan kunnat vara okej! Men tråkigt nog var vädret tidvis riktigt dåligt så det drog ned betyget rejält:(

Men berättar mer sen, ville bara att ni skulle veta att jag fortfarande lever!:)

Träning v.19

Måndag: 50 min lugn cykling, 65 min jympa
Tisdag: 50 min lugn cykling
Onsdag: 30 min crosstrainer, 30 min styrka
Torsdag: 30 min löpning
Fredag: 50 min lugn cykling, 30 min styrka
Lördag: inget!
Söndag: 30 min crosstrainer, 30 min balans/styrka med Wii

Superbra! Beröm till mig!

Otaggad på tältvistelse

Sen uppdatering för dagen, förlåt mig! Har helt enkelt haft fullt upp. Kollade på Melodifestivalen igår, röstade på vårt grannland Danmark^^ Var det någon mer som tyckte att deras låt var som en kopia av Andreas Johnson eller vad han heter? Kommer inte på vad låten heter men typ... Sing for me eller något sådant? Lik var den i alla fall.
Men kul att Sverige kom trea förresten! Men blev jäkligt irriterad på att Italien knep den sista tolvan och gick om oss!! Fy deras låt sög ju!!!

Nu till dagen, idag har jag tränat, en halvtimme på crosstrainern och sedan en halvtimmes balans/styrkeövningar på Wii spelet och sedan körde jag lite dans. Kul kul. Sedan har jag packat i flera timmar ._. Är typ klar nu. Tror jag. Har säkert glömt något! Ska ju på någon slags fältvecka måndag till torsdag så då kommer det bli helt tyst här på bloggen från min sida, bara så att ni vet. Men ni kan ju kika in i alla fall om ni känner för det^^

Nästa vecka tror jag kommer bli riktigt jobbig. Jag tycker inte om att bo i tält och inte kunna duscha och sådant. Kommer förmodligen bli en riktigt mardrömsupplevelse dessa fyra dagar:( Sedan när jag kommer hem helt utmattad och smutsig på torsdag måste jag sitta hela helgen och skriva på en jävla rapport om vad man har gjort under veckan. O får jag inte MVG på den kan jag kyssa mitt MVG i betyg hej då...

Men men. Ska skriva lite labbrapport nu och sen köra lite Wii med syrran, see ya!

Wii spel

Hej hej! Nu har vi köpt Wii spelar, kopplat in det och kört på det en hel del:D Än så länge tycker jag det är ganska kul men tror att jag kommer tröttna fort;) Det ingick tre spel, Wii sports, Wii resort och nån Wii plus fit eller något, man står på en platta och kan göra massa träningssaker. Har bara testat allt lite "ytligt" nu men får köra lite styrkeövningar imorn och se om jag tycker om det eller inte. Det som är skönt är att det är min syrra som har tjatat sig till det där spelet så jag behöver inte känna mig pressad att spela på det!

Nu ska jag kolla på Smartare än en femteklassare och sen Melodifestivalen. Heja Sverige!

Jordgubbs och limepannacotta

Mums sitter här och äter någon slags Jordgubbs och lime pannacotta! Gott. Min syrra hade namnsdag igår så hon fixade lite namnsdagsfika (i min familj är det den som fyller år som bjuder på något gott:P) i form av den där pannacottan då. Men jag fick aldrig äta den igår eftersom jag var borta så äter den nu istället:D Kände att jag behövde lite energi. Och man kan näääästan säga att den är nyttig för den innehåller en hel burk lätt kesella och det är ju nyttigt:D Proteinrikt och allt. Sedan att den innehåller jordgubbssylt och grädde också är väl en annan sak... :) Hihi

Trevlig kväll

Halloj!

Kvällen igår var bra. Middagen gick bra och maten var god, vem tycker  inte om tacos lixom?! Dock åt jag inte så mycket för jag ville att alkoholen skulle ta bättre, hehe:P Men åt när jag kom hem så det är lugnt. Juste! Åt ju glass med chokladsås till efterrätt också, mums älskar glass!

Men så kvällen var alltså trevlig, synd bara att jag var ganska trött.

Och min syrra hade tydligen lyckats tjata till sig nått slags Wii som träningsredskap så sen lite senare idag ska hon och jag ta bilen och åka och köpa det. Ska bli intressant och testa det, har aldrig gjort det^^

Sen ska jag skriva lite labbrapport idag och börja packa till den där jävla fältveckan. Usch!


Iordning gjord och klar!

Hej hej:) Nu ska jag strax bege mig till min kompis. Har fixat iordning mig med smink och kläder och så. Ska bara borsta tänderna och gå på toa så är jag redo!

Minns inte om jag sa det förut eller inte men bestämde igår att jag antagligen skulle cykla idag och det gjorde jag också. Sedan ett tag efter att jag hade kommit hem innan jag skulle duscha körde jag en halvtimmes styrka också. Nöjd! Nu har jag kört styrka tre gånger denna vecka vilket har varit mitt mål! Heja mig! Nu ska jag fixa det sista och sen gå, puss puss

Fredagen den 13!!

Idag är det fredagen den 13! Hade inte tänkt på det om jag inte läste det i en blogg lite tidigare imorse, men man får ta det lite försiktigt så ska det nog gå bra;) Inte för jag tror så mycket på att det är en otursdag idag men ändå, det skulle kännas fel att utmana ödet alldeles för mycket...

Idag börjar min enda lektion klockan ett typ och slutar två. Jag tror jag ska cykla till skolan idag och det betyder att jag måste cykla hemifrån 30-35 min innnan lektionen börjar. Så jag har alltså 3 h på mig att hitta på något spännande! Har precis käkat frukost, var riktigt hungrig så gjorde en omelett på två ägg samt åt lite pasta rester från i onsdags. Knasig frukost, jag vet. Men jag ville ha något proteinigt och då är ju ägg bra eller hur?:)

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Började läsa en engelsk bok jag lånade i onsdags på bibblan, den ska handla om någon tjej som får anorexi. Intressant. Så kanske läser lite i den eller ser på film eller skriver lite på labbrapporten. Jag är öppen för förslag!;)

Jogging

Nu har jag varit ute och sprungit och därefter kollat på "Du är vad du äter"! Gick ganska bra, sprang drygt 4,6 km men det var riktigt jobbigt. Vi sprang i ett spår i skogen, tycker inte om det. Tråkigt att bara springa i skogen! Bara kolla på en massa tallar och sådant, tråkigt.

Nu är jag jätttrött och hungrig. Ska äta kvällsfika och sen gå och lägga mig. Har haft svårt att sova de senaste dagarna men hoppas på att jag har lättare att somna ikväll!

Så puss och kram skumbanan!

Movie time

Tjo!:) Nu har jag haft en lektion (kemi) och sen köpt present till min kompis. Blev en hudlotion och ett nagellack, jag hoppas hon blir glad:) Annars kan jag ta det, haha. Nu ska jag kolla lite på "Vi hade i alla fall tur med vädret igen", började kolla på den i förmiddags. Den finns på youtube, hela filmen i ett klipp! Så skönt att inte behöva byta klipp efter vart tioende minut och sen inse att det saknas ett i mitten. Kvalitén är helt okej också! Sen ska jag käka mellis, har gjort sån där yougurth-blåbärn-banan-havre grej som man låter stå och svälla i kylen. Gott!

Hade ett kort betygssamtal på kemin idag, kändes bra. Ligger redan på MVG så den här sista labbrapporten kommer inte spela så stor roll! Bara jag skriver den som mina tidigare labbrapporter som hon tydligen tycker är väldigt bra! Men men, nu ska jag kolla på film. Kramisar på er

Allt löser sig

Halloj i stugan! Idag är det inte alls lika fint väder som igår, buhu:( Molningt och kallare. Men det gör inte så mycket för mig för jag hade inte kunnat sola så mycket i alla fall. Ska till skolan vid tolv, ha en lektion och sedan ska jag åka och köpa en present till min kompis. Frågade min syrra precis om hon kunde köpa en cider eller två till mig och det verkar som hon ville det, yes!

Nu ska jag kolla lite bloggar och kanske skriva lite på min labbrapport. Yeay... Sen ikväll ska jag, mamma och mina två syskon iväg och springa. Jobbigt... Men det gick så bra förra gången så jag känner mig lite mer pepp nu. O snart är ju vårruset också som jag ska vara med i! Skojsigt skojsigt! Men nu blire bloggar och sen rapportskrivning! Kram på er.

Den långa versionen av min dag

Idag känner jag mig effektiv! Har haft ganska fullt upp hela dagen, gillar det! Alldeles för många dagar i mitt liv består av att jag bara sitter vid datan och klagar på att jag inte har någonting att göra!

Men men ska dra min dag  i korthet för er som är intresserade:) Kom hem vid halv tolv (har bara en lektion på onsdagar, yes!) och käkade lite lunch, blev thaisoppa (stark som bara den), en liten omelett och en knäckemacka. Allt detta åts ute i solen. Sedan la jag mig och solade och läsade i sammanlagt 2 h! Kollade på ett gammal avsnitt av Solsidan också på datan. Sedan gick jag in och gjorde inget speciellt vad jag kommer ihåg. Sen så fixade jag mellis och kollade på Top Model. Åt ju alltid mellis till Top Model förut men har inte gjort det på jättelänge! Men jag blev mest bara irriterad. Tjejerna var på Go sees och jag kan inte fatta hur taskiga designerna kan vara ibland! De verkar inte bry sig alls om vad de säger för elakheter till tjerna. Klagar som fan på dem gör dem, precis som Janice Dickenson eller vad hon nu heter, hon i juryn. Säger elaka kommentarer hela tiden. Hatar kärringen.

Sedan efter att jag hade lugnat ner mig lite om hur de behandlade tjejerna på Top Model satte jag mig vid datan en snabbis. Sedan tränade jag en halvtimme på crosstrainern, intervallpass. Kör det nästan hela tiden numera! Men det är skönt, lätt-jobbigt-lätt-jobbigt osv. Sedan körde jag lite styrka men hann inte med alla övningar jag ville hinna med för middagen var klar:(

Duschade och cyklade snabbt ner till bibliotekt och lånade några böcker, läste ut min bok idag när jag solade. Läste Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, rekomenderar er att läsa den! Sedan efter det har jag skrivit kemirapport och provat min studentklänning mamma håller på att sy flera gånger, den är faktiskt jättefin:) Min mamma är så duktig så!

Oj, min dag i korthet. Kanske inte men men^^ Hoppas ni hade en intressant läsning i alla fall!:)

PS: en liten kemifråga, löser sig alkaner i etanol? Är så dålig på hur ämnen löser/inte löser sig iandra ämnen!

För stora shorts

Dessa shorts är ju bara något för stora... Har för mig att de satt normalt (?) förra sommaren, det gör dem inte nu i alla fall!



Buhu

Tjo!

Gick bra och laga mat, blev helt okej gott! Efter maten har jag inte gjort så mycket, läst lite tidningar och så. Målat naglarna. Gått runt och inte haft något att göra typ.

På fredag ska jag på födelsedagsmiddag hos en kompis. Vi kommer tydligen vara 15 pers där, känner kanske tre av dem som kommer skulle jag tro. Sedan kommer det nog vara en del som jag har träffat förut men inte känner och så några som är helt nya. Läskigt! Vi ska alltså käka middag där och sen gå ut på krogen. Grejen är den att vi ska föra hemma hos henne och man ska ta med egen dricka. Visst, jag är 18 och kan köpa dricka på typ Ica men hur kul är det? Dricka massa cider och ändå inte känna av något för den är så svag. Men har ingen som kan köpa ut åt mig:( Buhu.

Sen måste jag hitta en present till henne också. Får köpa någon kräm eller smycke eller något, det älskar hon;) Men men, nu ska jag fixa kvällsfika och sen lägga mig och läsa. Sedan sova! Jag är trött! Så god natt på er!

Vegetarisk gulaschsoppa

Nu har jag legat ute i solen och läst tillräckligt! Så nu ska jag plugga lite, kankse läsa lite i tidningarna min syrra hade fått gratis för de delade ut dem någonstans i stan och sedan ska jag laga mat! Idag blir det vegetarisk gulaschsoppa, spännande! Hoppas den blir god:) Men nu ska jag göra lite kemi, åh så spännande! (not?)

Värme!

Jisses vad varmt det är ute! Jätteskönt!:D Synd att det ska bli kallare igen snart:( Tog hojen (haha) till skolan idag^^ Var rädd att bli svettig på vägen dit så jag försökte cykla ganska lugnt, det lyckades ganska bra för jag blev mest bara rättså överhettad men inte svettig!

Hade prov idag, gick sådär. Har jag tur får jag MVG men jag hoppas inte för mycket på det... Det jobbiga var att alla mina kompisar tyckte att det var jättelätt. Kändes jobbigt att alla verkade tycka det var lätt, utom jag. Jag som antagligen hade pluggat mest av oss fem! Men vi får se hur det går, i slutändan kanske det är jag som får bäst resultat? Man kan aldrig veta...

Nu ska jag inte sitta här och skriva mer i alla fall, ska bege mig ut i solen och läsa! Skönt.

Knas

Har blivit mycket träning idag, 50 min cykling plus 60 min jympa! Me like. Är bra för mig att röra lite på mig, haha:) Nu ska jag duscha och sedan fixa lite kvällsfika, vet inte vad jag ska äta än, får se vad jag är sugen på!

I höstas brukade jag få mens runt den tioende varje månad men nu de senaste gångerna har jag fått någon vecka senare, det brukar inte störa mig så himla mycket men just den här månaden gör det. Jag vill ha den nu!!! Första gången man vill att mensen ska komma? Kanske. Jag ska nämlingen åka iväg på någon slags fältvecka med skolan nästa vecka, måndag till torsdag och då vill man ju helst slippa ha mens...
Mardrömmen vore ju typ om första dagen på mensen inträffar på måndag. Har alltid ont i magen och det dröjer minst en timme innan värktabletten börjar värka! Men bara jag hinner få den någon/några dagar innan måndag är jag nöjd för då slipper jag i alla fall må illa och ha jätteont i magen därborta! Snälla? Va väldigt godissugen igår och det brukar jag bli lite innan mens så har jag tur kommer den snart! Hoppa hoppas hoppas!

Men nu är det slutsnackat, hej då och god natt!


Cykling

Tjo!

Sitter här och är lite svettig, hehe. Jag har länge tänkt att jag ska provcykla till skolan eftersom jag har tänkt att cykla till skolan någon gång då och då och då är det bra att ha provcyklat sträckan i förväg tänkte jag så då passade jag på att göra det just idag! Det var inte så jobbigt som jag hade trott så kommer nog cykla någon gång, trevligt! Tog 25 min i alla fall, vet inte hur långt det är men det är så pass långt att jag får busskort av skolan i alla fall^^

Annars har jag inte gjort så mycket mer än slappat ute i solen idag. Kom hem vid ett och då käka jag lunch (en liten omelett, en knäckemacka & tomatsoppa) ute i solen. Sedan la jag mig och skulle läsa, också ute i solen men eftersom min syrra också låg där blev det ingen läsning utan vi satt mest och pratade. Mys!

Ikväll är det gympa, trevligt trevligt! Men nu tänkte jag läsa lite bloggar, plugga får jag göra efter maten för just nu orkar jag faktiskt inte det!

God natt!

Bestämde mig för att inte träna idag för jag helt enkelt inte orkade men det slutade med att jag tränade i alla fall^^ 30 min crosstrainer framför Fenomen som jag kollade på för första gången eftersom min syrra satt i publiken och ville ju se om hon va med i teve;) Såg henne dock inte, lite tråkigt.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite och äta mitt kvällsfika, smaskigt! God natt!


Jag älskar mitt liv idag, verkligen

Kul, skrev precis ett inlägg men när jag postat det får jag upp ett fel meddelande och när jag går tillbaka har mitt inlägg såklart försvunnit. Jag älskar mitt liv idag... Fast ska jag va ärlig var det mest tjat och gnat och det är väl ändå inget kul att läsa om?

Träning v. 18

Måndag: 60 min jympa (kondition plus styrka)
Tisdag: 30 min crosstrainer
Onsdag: 30 min crosstrainer, 30 min styrka
Torsdag: 32 min jogging (5,4 km)
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min crosstrainer, 70 min promenad
Söndag: 30 min crosstrainer

Tycker det ser ganska bra ut, men hade önskat att jag la in ett till styrketräningspass men men. Får försöka köra lite mer styrka nästa vecka!


Fortfarande trött

Gah vad trött jag är! Har inte gjort någonting mer idag än suttit och läst i solen känns det som. Kanske är det därför jag är så seg, har lixom inte hunnit vakna eftersom jag nästan bara har slappat hela dagen? Har i alla fall pluggat lite nu, alltid något. Funderar på om jag ska ta bort min nagellack och fila lite på de naglar som är fula samt lägga på något nytt snyggt lack, men jag vet faktiskt inte om jag orkar!

Typ såhär känner jag mig idag, eller något i den stilen i alla fall;)


Tröttiski

Hej!

Idag är jag såå trött. Trots att jag vaknade halv tolv?:O Känner mig helt seg och orkar inte göra någonting, suck:( Vädret är i alla fall väldigt fint, kanske sätter mig ute ett tag och läser lite. Orkar inte plugga just nu, aa så får det bli.

Igår var jag ute på promenad med samma vänner som förra gången, trevligt:) Sedan när jag kom hem kollade jag och syrran på en Beck, har sett den typ 18 gånger förut så visste allt som skulle hända hehe^^

Men nu väntar solen, hej då!

En del straffar Gud direkt...

Hej finingar:) Min natt har inte alls varit rolig, först hade jag jättesvårt att sova och sen när jag lyckades somna sov jag väldigt ytligt. Vaknade flera gånger tror jag också. Sedan vaknade jag vid fyra tiden och låg och försökte somna någon halvtimme. Sedan orkade jag inte ligga kvar längre utan gick upp och gjorde i ordning frukost. För jag tror att jag hade svårt och sova och vaknade så himla tidigt för jag var hungrig, åt inte så mycket till middag igår för jag fick ont i magen (får det jättelätt när jag äter lite oregelbundet). Så då åt jag ett stekt ägg och en macka vid halv tio istället men magen kurrade lite när jag skulle gå och lägga mig ändå men orkade inte fixa nått att äta, var trött och ville bara sova. Men det straffade sig eftersom jag fick sova mycket mindre än jag skulle fått om jag hade ätit en macka eller något där på kvällen när jag var hungrig!! Så när jag hade gjort i ordning frukost la jag mig framför teven och kollade på Trauma: Livet på akuten eller något sådant, var ganska intressant. Sedan kollade jag lite på Fråga doktorn och lite annat strunt. Sen orkade jag inte kolla på teve utan gick upp till min säng och la mig och läste lite, sedan vid sju tiden blev jag jättetrött och la ifrån mig boken och så lyckades jag somna! Fast sov väldigt ytligt och vaknade massa gånger så sådär jättebra sömn var det inte men det var i alla fall sömn!

Sedan vaknade jag vid halv tio så följde jag och min syster med mamma och handlade. Det var extrapris på påsksaker så vi fick varsin liten påse med Lindt Lindor påskägg plus en påse med Lindt Lindor kulor!:D Lycklig! Men har så himla mycket godis just nu, måste äta upp det alltså! Har en påse lösviktsgodis sedan två veckor tillbaka (kanske 200-300 g), choklad plus massa chokladägg från i påskas (230 g typ) och nu 6 Lindor kulor plus Lindor ägg (100 g). Mycket!

Krubb krubb krubb

Plupp! Just nu sitter jag bara och väntar på att maten ska bli klar! Är jättehungrig. Hatar att vi jämt ska äta så sent på fredagar! Är van att äta kvart i sex eller sex, inte klockan sju! Man hinner bli så himla hungrig då, gillar inte att vara så här superhungrig för det slutar oftast med att jag äter en portion lika stor som jag äter när jag är normalt hungrig och då blir jag ju hungrig efter max en timme igen. Så irriterande. Får försöka äta lite mer än en vanlig portion idag då antar jag nu när jag är så hungrig!

Hann inte åka och shoppa innan skolan, gick på en promenad istället och shoppade lite efter skolan istället så man slipper vara stressad över att man ska hinna i tid till skolan. Kollade aldrig på skor men shoppade i alla fall 1 behå utan band, 1 vanlig behå, 1 sportbehå, lite nagellack och brun utan sol!

Nu äntligen är det mat, så hej då!

Guten morgen

God morgon!:) Idag har jag också bara en lektion, så skönt. Den börjar klockan ett typ, eller strax innan kanske, får kolla upp det dära. Sen har jag lektion en timme och sen slutar jag:D Woho! Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, funderar på att svänga förbi ett köpcenter med bilen på väg till skolan och kolla efter en sportbehå plus en behå utan band att ha under min studentklänning. Så måste jag leta efter ett par skor till studenten också, orkar inte!!

Oh min studentdag kommer bli knäpp för min kusin tar studenten samma dag och eftersom jag har så liten släkt blir vi jättefå om mina kusiner inte kan komma så då ska vi på deras studentfest på den dag vi båda tar studenten och så ska jag ha min fest dagen efter. Knasigt, jag vet, men jag tyckte att det blev bäst att göra så. Lär väl vara rätt sliten dagen efter när min släkt kommer eftersom jag ska ju festa natten innan men men. Jag brukar inte känna mig så bakis dagen efter jag har druckit så det är ju bra^^ Jag menar igår var jag hyfsat pigg och glad och tränade dessutom så jag hoppas det går bra:) O helvete kom på att vi inte har bjudit in min släkt än, stress!!!!

Spring i benen

Tja! Var ute och sprang idag med syrran, gick jäkligt bra faktiskt! Sprang 5,4 km! Värsta bra för att vara mig! På nästan 33 min. Jag är duktig! Vi sprang ner till badet och sedan tillbaka, älskar den vägen för det är genom en skog så springer man på en bred grusväg. Mysigt! Men hade som mål att i alla fall ta mig till badet och sen kanske gå hem eller eventuellt springa till badet och sen en bit till på tillbakavägen men jag orkade springa hela vägen!  Både dit och hem. Fett stolt^^ O jag var faktiskt inte helt död efteråt, bara nästan:) Men känner redan nu att jag nog kommer få träningsvärk imorn men det var det fan värt. Så stolt över mig själv, jag som hatar att springa!

När jag kom hem från joggingturen kastade jag mig in i duschen och sedan kollade jag på "Du är vad du äter". Nu ska jag gå och fixa kvällsfika och äta det samtidigt som jag antingen läser i Solo tidningen jag köpte i måndags eller i mina nya Camilla Läckerberg bok som jag ännu inte börjat på:) Sedan ska jag sussa. God natt på er.

Blindstyren

God morgon:)

Kvällen igår var helt okej, var ganska trött och fick ont i ryggen när vi dansade så det var inte så kul. Sen var musiken inte den bästa heller:( Det var bara dunka dunka låtar, tycker bättre om när det är blandat dunka dunka och sedan lite låtar man kan sjunga med i.

Sen på vägen hem så kollade min kompis igenom bilderna hon tagit under kvällen med hennes digital kamera, så var det en bild på mig och någon mer på dansgolvet. Så såg jag att hon zoomade av någon anledning så täcktes hela skärmen upp av insidan av min vänster arm, alltså den arm jag har massa ärr på från den tid jag skar mig. Vågade inte kolla vad hon kollade på sedan när hon hade zoomat i bilden men jag misstänker att hon såg mina ärr. Vilket ger mig ångest. Ingen av mina "gamla" kompisar vet något om mina ärr. Vet inte om mina "nya" kompisar gör det heller (skolkompisar) eftersom med tanke på hur de pratar om "såna som skär sig" hur de bara vill ha uppmärksamhet med mera så verkar det inte som de vet om det. Det är konstigt för jag har visat armarna på gympan flera gånger i tvåan, men jag vet inte, så blinda som dem alltid är skulle jag inte bli förvånad om de inte har sett dem!

Men ska försöka att inte tänka mer på det, än sen om hon såg dem, någon gång måste de ändå få veta! Nu hinner jag ändå inte älta det mer här för nu ska jag sticka till skolan, hej då!

Snart går jag ut genom dörren...

Tja! Ska snart gå, har fixat till mig och sminkat mig så ska bara bortsta tänderna och sen dra typ. Jag hoppas att kvällen blir rolig  med bra musik och lagom mycket alkohol. Kram på er alla:)


Trevlig dag

Tja tja, har haft en bra skoldag och eftermiddag! För det första kunde jag ta bilen till skolan (så jäkla skönt!!) och min enda lektion idag gick bra. Vi fick tillbaka ett prov vi gjorde för några veckor sen, och vet ni, jag fick MVG på det! Uppnådde alla kriterier för MVG, glad^^ Det betyder att jag har stor chans att få MVG i betyg också, joy!

Sedan kom jag hem och så skjutsade jag min syrra till tågstationen. Hon ska till Barcelona med några kompisar och hade en så stor väska och det är ju jobbigt att ha den när man åker buss så jag skjutsa som sagt henne. Sedan åkte jag och handlade, ägg, mjölk, kakor och glass! Jättemycket god glass! Mums. Sedan åt jag lunch, blev en omelett på två ägg och så en halv avokado till det plus lite grönsaker. Sedan tränade jag en timme (30 min kondition plus 30 min styrka). Nu är min kropp trött och då särskilt mina armar! Nu ska jag äta mellis och sen duscha, sen plugga lite och sen laga mat. Härligt!

Dissad!!

Tjo, nu har jag varit duktig och tränat^^ Blev en halvtimme på crosstrainern. Nu ska jag gå och fixa mitt kvällsfika, gott. Är tesugen! Men är inte så matsugen då jag mår lite illa:( Fast jag är samtidigt hungrig:( Knasigt det dära.

Imorn har jag bara en lektion, skönt!! Slutar någon gång efter elva. Ska kolla vad det är för lunch imorn i skolan så jag vet om jag ska hem och käka eller käka i skolan. O imorn ska jag på skiva! Hoppas det blir kul! Och sen på torsdag ska jag kanske till en kompis i klassens landställe och va där över helgen, är lite irriterad och inte särskilt sugen på att åka dit för av någon anledning har jag inte hört något om att vi tydligen skulle dit. Fick veta det för några dagar sen när de andra snackade med varandra om det. Varför kollade de inte med mig först om jag kunde i helgen innan de bestämde? Det var samma sak i höstas när de tydligen hade planerat att åka till en annan kompis land (blev dock aldrig av). Då fick jag veta att de hade planerat det länge utan att kolla om jag ens kunde då. Då kände jag mig riktigt dissad, nu känner jag mig bara halv dissad...

Bajs väder

Tjena! Fan vilket dåligt väder det är idag!! Vad ledsen man blir. Jag hade lite planer på att ge mig ut och jogga idag men nej, jag tror jag skippar det. Så eftermiddagens/kvällens planer är att plugga lite, skriva om en sjukdom i min biologi breddnings kurs jag läser samt börja plugga lite till ett prov jag har om en vecka. Sedan ska jag kanske träna också, vore bra eftersom jag bara hann träna en gång förra veckan innan jag blev sjuk!

Oj juste, idag är det exakt fyra veckor tills jag tar studenten! Läskigt!!!!

Jympa time

Åkte och shoppade och vädret var på min sida, jag slapp bli blöt alltså:) Nu om drygt 40 min ska jag i väg på jympa, var hela 4 veckor sen jag var där!! Först var jag på skiva så då missa jag gympan, sen var jag i Wien och sen var det röd dag. Men idag är det dags! Ska inviga mina nya byxor, kul:) Vad som är lite mindre kul är att jag känner mig trött och min hals känns inte helt bra:( Segt. Nu ska jag kolla på de sista 10 min av "Du är vad du äter" som jag missa i torsdags för min teve bestämde sig helt plötsligt för att sluta samarbeta med mig! Morr! Sedan ska jag nog plugga lite. Kram kram på er!

Mumsigt recept

Morsning korsning! Jag har tråkigt (säg någon gång jag inte har tråkigt?!)! Kom hem från skolan för någon timme sen och då förberedde jag mitt mellis genom att blanda till en slags gröt som ska stå och svälla i kylen ett tag innan man äter den. Jag fick receptet från http://frukostera.blogg.se men kan lägga upp det här också för det var väldigt gott när jag gjorde det någon gång i förra veckan!

Här kommer den!

Du behöver...

½ banan
1 dl blåbär
1,5 dl yoghurt
1 dl havregryn

Gör så här: Mosa banan och blåbär och blanda sedan i yoghurten och havregrynen. Blanda ordentligt och ställ in i kylen en stund! När du ska äta den är det jättegott att slänga på några bananskivor plus lite hackade nötter/frön.

Ska bli gott att få ett sånt lyxig mellis som man har förberett i för väg måste jag säga^^ Men just nu känner jag mig ganska mätt, åt några (många) kakor nyss. Brukar nästan alltid göra det på måndagar, haha! Vet inte riktigt varför men det brukar bara bli så, en bra tradition tycker jag som älskar kakor!

Funderar på om jag ska cykla ner till affären innan jag äter mellis och köpa lite saker såsom bananer, avokado, te och kex. Det gör jag nog. Bara det inte börjar regna igen för då blir jag blöt. Och irriterad!

Twilight nörd

Tjo tjo^^ Blev ingen promend idag som jag pratade om, var för lat, hehe. Låg i sängen och kollade på Eclipse på min syrras mobil istället medan min syrra körde Sims på min dator. Visste ni att jag var värsta Twilight nören förut? Kollade på Twilight (första filmen alltså i serien) så många gånger att jag tillslut kunde säkert 80-85 % av alla repliker i filmen! Haha hur stört är inte det? Grejen var den att min syrra hade sett den säkert minst lika många gånger som mig så hon kunde också väldigt många repliker. Ibland när vi inte hade något att göra brukade vi sitta och "spela" upp scener ur filmen genom att säga varann replik var, knäppt;) Kom på nu att det var väldigt länge sen jag såg Twilight nu men trots det sitter en del repliker kvar, de har etsat sig fast rätt bra måste jag säga:P

Men idag såg jag alltså på Eclipse, har bara sett den två tre gånger tidigare så det var kul att se den igen:) Nu när jag inte är ett lika stort fan av Twilight längre kändes den lite små töntig ibland, men vad gör det? Tönrtigt är kul ju!:D

Nu på kvällen ska jag och min syrra kolla på något, kanske någon film eller några avsnitt av Solsidan säsong 2 som pappa laddade hem för några dagar sen. Mys!

PS:
Angånde förra inlägget, kom på i efterhand att det var lite knas att jag inte hade på något mer än behå på överkroppen, men tänkte helt enkelt inte på det. Ville faktiskt bara visa upp mina byxor och inget mer

Nya träningsbyxor!

Mamma har sytt ett par träningsbyxor till mig! Kolla vad snygga de blev!^^ Synd bara att jag inte kan test-träna i dem:( Är fortfarande lite sjuk så är bäst att skippa träningen idag eftersom jag har gympa imorn:) Men en liten promenad ska jag nog gå på, skönt att komma ut och röra lite på sig i alla fall, synd bara att vädret är lite tråkigt idag...


RSS 2.0