I brist på annat

Jag tyckte det här va lite roligt...:)

 • Det som du äter när ingen ser, det har inga kalorier.
  (enligt den kända PR-devisen: syns du inte så finns du inte)
 • När du dricker en lättdryck tillsammans med en chokladkaka, kommer kalorierna i chokladkakan att bli nollade av lättdrycken.
  (matematikens första huvudsats: +1 – 1 = 0 )
 • När du äter tillsammans med andra, räknas bara de kalorier som du äter mer än dem.
  (allt är relativt – enligt Nobelpristagaren Albert Einstein, 1905. Och han brukade inte ha fel.)
 • Mat som intas för medicinskt ändamål (som t.ex. varm choklad, rödvin, whisky, etc.) räknas aldrig.
  (är du det minsta tveksam? fråga din läkare)
 • Ju mer du fetar upp dem som till vardags finns runt dig, desto smalare verkar du själv.
  (Einsteins relativitetsteori igen, tänk bara vad mycket den kan förutsäga!)
 • Mat (t.ex. popcorn, jordnötter, läskedryck, choklad och karameller) som intas som en del av underhållningen när du ser på film eller hör på musik, innehåller inte kalorier eftersom den inte intas såsom föda, utan som en del av underhållningen.
  (enligt Svensk Film- och Musikindustri AB)
 • Kakor innehåller inte något fett om du bryter dem och intar bit för bit, eftersom fettet förångas när kakorna bryts.
  (Tänk bara på att göra det inomhus, ute i kylan förångas fettet dåligt!)
 • Allt som slickas från knivar, skedar eller annat när du lagar mat, innehåller inte kalorier eftersom de är ett led i matberedningen.
  (var bara försiktig när du slickar knivar, blod innehåller kalorier!)
 • Mat med samma färg har samma kaloriinnehåll (t.ex. gult äpple och ostkaka, tomater och jordgubbssylt).
  (Här kommer en vinnande förklaring från Annika Öhrn: kalorierna sitter i färgen på maten och här gäller "lägsta värdets princip", en regel enligt svenska bokföringslagen)
 • Mat som är fryst innehåller inte kalorier, eftersom kalorier är en värmeenhet.
  (också fysik, tänk vad mycket vetenskapen har att lära oss.... - Annika Öhrn. OBS! gäller även om du använder kJoule isf. kcal i Hälsovakten, Joule är ju också en värmeenhet)

  Källa: Hälsovakten

O vinnaren är...

Woho, Alexis (http://alexisforqueen.blogg.se) gissning var närmast! Hon gissade på 20,8 och det rätta svaret var 20,5:) Dock var Marinesummer väldigt nära också! Vad duktiga ni är på att gissa:D

Åh, jag vill sova:( Men måste plugga. Har fan pluggat nästan konstant sen jag kom hem. Alltså sen vid tretiden. Hade dock en kanske max halvtimmes middagspaus plus att jag var tvungen att sluta klockan tio över sju för jag har ju jympa på måndagar. Pluggade i några minuter och sen hoppade jag in i duschen. O nu ska jag plugga igen... De veckorna kvar till jullovet är verkligen ena riktiga mördarveckor. Klarar jag dessa utan att bryta ihop (som jag gjorde förra gången jag hade en riktig stressig period i skolan) så klarar jag fan vad som helst.

Böckerna väntar, så hej då på er:)

TÄVLING :)

Tjens:) Hade lite tråkigt så tog en bild på mig, och det är nu ni kommer in i bilden:D Gissa på vilket BMI jag har, hihi. Den som gissar rätt (eller närmast) vinner... Hm. Jag vet faktiskt inte. Typ en länkning. Vilket superbra pris va?;)
Gissa i kommentarfältet och om du har en blogg ange den också.
Så det är bara att sätta igång att gissa! Här är bilden:

g


Telefonsamtal, barn, snö, kyla - you name it

Wow, jag överträffade mig själv idag. Ringde ett telefonsamtal till en okänd person! Har ju berättat om min prata-i-telefon-rädsla. Men för vissa av er kanske det inte alls låter som något stort men för mig är det det. Det gällde ett barnvaktsjobb som jag hoppas kunna få eftersom om jag någon gång ska kunna flytta hemifrån är det bra att ha åtminstone lite cash:/ Men mamman till barnen hade inte tid att prata just då så hon skulle ringa tillbaka ikväll. Har ju lixom ingen erfarenhet av barn sen tidigare så lär väl få ett nej men man måste ju försöka i alla fall, faktiskt.

I övrigt har dagen varit rätt tråkig, på fredagar har jag i och för sig bara tre lektioner, men det är tre monster lektioner! Alla tre är minst 1 timme och 20 minuter:/ Höll på att dö på vägen hem, jisses va kallt det var! Men när jag tittade på termometern visade den nästan minus 9 grader, inte konstigt att jag frös så mycket! Är redan trött på kylan och snön trots att vintern knappt har börjat! Illa x)


Svar på fråga (igen:)

tja jag har lite uppevikt och undrar om jag skulle kunna få hjälp med att förlora vikt har fulkomligt ingen aning om vad och hur jag ska göra.
Finns här även för att peppa / kram

Svar: att gå ner i vikt är faktiskt inte så svårt. Om man gör det på rätt sätt. Man behöver inte leva på sallad och morötter och träna flera timmar per dag för att lyckas gå ner i vikt (det är snarare då man misslyckas, i alla fall jag). För att gå ner i vikt krävs en hel del vilja, men jag är säker på att du har tillräckligt av den varan:)

Ett tips är att du minskar kraftigt på godis, läsk, chips och glass och sånt om du äter mycket av det nu, ät det kanske en gång i veckan eller så. Om man helt slutar att äta något slutar det ofta med att man får världens sug efter just det livsmedlet så inför istället en dag där du får äta både godis och glass om du vill!

Sedan är ett annat bra tips för att gå ner i vikt att minska på kaloriintaget genom att man byter ut t ex grädde till matlagningsgrädde och vanlig cremé fraiche till lätt/mini cremé fraiche, maten smakar precis lika gott och man blir mätt, jag lovar. Sedan tjatar ju alla om att man ska äta frukost och att frukostätare har en genomsnittligt lägre BMI än de som skippar frukost. Detta verkar ju vara vetenskapligt bevisat och jag tror på vetenskapen så detta är en grej jag har hakat på! Man behöver ju inte äta värsta gormemåltiden men en macka och en frukt tycker jag i alla fall duger utmärkt. Anledningen till att man ska äta frukost är i alla fall för att hålla blodsockeret på plats under dagen.

Att äta frukt är också ett bra tips tycker jag, själv är jag nästan kär i riktigt gröna och sura äpplen:) Hitta din favoritfrukt och käka på!

Träning är ju också en viktig del av att gå ner i vikt även om den inte är nödvändig. För att gå ner i vikt måste man göra av med fler kalorier än vad man stoppar i sig (en ganska enkel ekvation) och med träning gör man av med fler kalorier än om man sitter still. Om du inte är van vid att träna kan man alltid börja att gå promenader och sedan trappa upp träningen. Ta det lugnt och lyssna på din kropp så du inte skadar dig genom att pressa dig själv för hårt!

Det var några tips från mig, har fler på lager om du är intresserad, men för att summera bra saker att tänka på:

- Minska på godis, läsk, chips intaget.
- Ät frukost.
- Ät mycket frukt (och grönsaker)
- Byt ut feta livsmedel mot smalare alternativ
- Träna lagom mycket

       


Labbdag

Tjo, bloggade inget igår trots att jag satt framför datan nästan exakt hela dagen! Hade ju studiedag och hade kvällen innan planerat exakt vad jag skulle hinna med att göra. Så klocka tio satte jag mig vid datan och satt som klistrad vid den till klockan sex på kvällen. Hade en liten lunchpaus men inte mer än det. Satt inte med skolarbete hela tiden men nästan hela tiden faktiskt. Det är en grej som kan vara ganska bra med mig, att jag har endel självdiciplin i alla fall! Jag kan sitta och plugga till ett prov jag har om kanske 1½ vecka, det är inget någon av mina syskon kan göra i alla fall så det är ju bra:)

O idag var jag ju inte heller i skolan, labbade ju på ett speciellt ställe som ligger långt från skolan. Kommer ihåg senaste gången vi va där och gjorde en helt omöjlig fysiklabb, det va så inte kul. Idag var det lite roligare faktiskt, gjorde lite mer "lätta" labbar. Synd bara att vi ska skriva labbrapport på åtminstone den ena:/

Den ena labben vi gjorde va ju alltså en fysiklabb (med utrustning som inte finns på skolan) och den andra labben handlade om lukter. Hela rummet vi höll till i stank av en massa blandade lukter och så så fort jag kom in i salen mådde jag illa av alla lukter. Sedan skulle vi lukta i en massa provrör och en av provrören innehöll en skiiitäcklig lukt rent ut sagt. Det tråkiga är att jag tycker att mina händer luktar svagt som det provröret gjorde, uurrk.
Sedan gjorde vi lite egna parfymer och det var ju kul i alla fall:) Kändes som man gick på högstadiet igen och fick blanda massa dofter i etanol:) Det mindre roliga med den här labben är att alla lukter lixom fastnar i näsan och vägrar att släppa. Att händerna luktar som innehållet i det där jävla skitprovröret är ju inte heller något positivt direkt...

Imorn blir det tillbaka till skolan igen men jag slutar tidigt, skönt x) Har dock prov imorn, kan gå jättebra eller skitdåligt, har ingen aning för jag vet inte riktigt vad det är man ska fokusera på att kunna till provet:/ Superbra, verkligen. Sedan är det bara att gå hem och plugga igen, som vanligt. Aldrig en ledig stund.


Svar på fråga

Hur länge brukar du köra på din crosstrainer? Har precis fått en här hemma och är nybörjare så vet inte riktigt hur mycket "det normala" är, dvs hur många minuter o.s.v. Kram!

Svar: jag brukar köra en halvtimme! Sedan brukar jag vara rätt död om man säger så...:)Matdagbok 20101122

Va länge sen jag skrev en matdagbok så här kommer en för dagen!:)

Frukost: 1 knäckemacka m. kalkon.
Lunch: lite av den vegetariska grytan, lite pizzasallad, paprika
Mellis: 1 mjuk macka m. kalkon, 1 äpple, 1 clementin, 3 små salta kex, 1 stor kopp te
Middag: fiskgratäng, en potatis, ärtor
Kvällsfika: 2 mjuka mackor m. kalkon, 1 äpple, 1 clementin, 3 små salta kex, 1 stor kopp te
Övrigt: 4 smååå pepparkakor

Ganska bra:)

Träning:

60 mins jympa

Förresten, herregud vad K-F hade gått ner. Jag tror jag fick en chock eller något liknande när jag såg honom!!

Svar på fråga

Anonym frågar: Hur mycket ska du gå ner? Vad är din målvik? Hur gör du just nu för att gå ner i vikt?

Mitt mål är att jag ska ha gått ner 6 kg (från 64 till 58 kg) under typ 14 (?) veckor. Detta mål ska vara uppnått vid jul.
Min målvikt är ju just nu 58 kg men funderar på att sätta upp ett nytt mål som då ska vara uppnått då jag tar stundenten som är i slutet av maj. Vet inte riktigt än vad den målvikten skulle ligga på i såna fall än.
För att gå ner i vikt äter jag och tränar bra! Jag går inte hungrig utan jag försöker äta tills jag är mätt och äta när jag är hungrig igen! Jag äter både godis, popcorn och ibland chips men vet du, man går faktiskt ner i alla fall. Så det så! Jag tränar på min crosstrainer 3 dagar i veckan plus 1 h jympa. Utöver det går jag på lite promenader men inte mycket mer än så.

Inga fler prov tack

Ja, idag är det äntligen Biggest Loser Sverige final! Som jag har längtat:) Hihi.

Hade en ganska slapp dag i skolan idag, två lektioner bara. Så skönt. Och en lång sovmorgon på det. Imorgon har jag studiedag och den ska jag faktiskt försöka använda som den är tänkt för, att studera på. På onsdag ska jag inte vara i skolan utan jag ska iväg och labba hela dagen på ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det heter just nu. På torsdag kommer jag kanske att sluta tidigare för vi kommer börja med muntliga nationella provet i svenskan i smågrupper så om jag har tur får de som inte ska ha NP gå hem:) Synd bara att även om jag får sluta tidigare kommer den tiden gå åt till att plugga, har så sjuuukt mycket att göra fram tills jullovet.

Ska försöka plugga lite nu (som jag redan har gjort drygt 1 h idag) och sen ska jag gå på gympa. Skönt att låta musklerna arbeta lite!

Kram på er pussgurkor<3

Söndagsvikt

Än en gång har min kropp överträffat mig själv genom att gå ner i vikt! Numera väger jag 58,1 kg. Tack gode Gud för att jag inte gick upp och för att jag gick ner hela 0,7 kg!!


Ångesten kryper inom mig

Jag är rädd. Rädd för vad vågen ska visa imorgon. Vill inte väga mig, men samtidigt vill jag det. Är så jävla rädd. Kommer ha ångest sen när jag ska sova, som jag har haft alla kvällar den här veckan. Kan inte sova på grund av all ångest, stress och jobbiga tankar som finns inom mig. Igår kändes ångesten som om det var maskar som kröp under huden på mig, usch det var riktigt obehagligt. Kan nog vänta mig samma krypande känsla ikväll. Jag är rädd.

Jag har ätit som jag brukar (kanske lite mer?) den här veckan men inte tränat ett skit. Inte ens promenader har jag kunnat gå på på grund av smärtan i benen, det suger. Men imorn kommer jag kunna träna för idag hade jag bara lite ont! Tur det.

Har bakat pepparkakor idag, kollat på The Vampire Diaries (är redan på avsnitt 20:O), kollat på tre filmer plus ett program om Harry Potter och dödsrelikerna. Har knappt satt min fot utanför dörren. Lyckat.

En bra & en dålig sak

Denna dag har inneburit en bra och en dålig sak. Vi kan börja med den dåliga.

- Det gick typ sjukt dåligt på fysikprovet fast jag hade pluggat som en galning och tyckte att jag fattade det mesta. Men nä, frågorna på provet var så annorlunda jämfört med boken:( Hoppas att jag får G... Jag som hade hoppats på ett VG i alla fall men den förhoppningen försvann ganska fort tyvärr.

- Den bra grejen är att jag fick se vårt spexfoto idag, och jag blev faktiskt ganska bra! Vid en snabb titt. För på den riktiga fotot ser jag otroligt jätte stor ut, och riktigt sur.

En till bra grej som ännu inte har hänt är att jag ska gå på Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 1) ikväll! Har stora förhoppningar så jag hoppas att filmen når upp till dem! Det tråkiga är att jag kommer ihåg ganska mycket om vad boken handlar om men inte inte riktigt ordningen på när allt sker. Då är det lätt hänt att man bara sitter och försöker jämföra filmen och boken under filmens gång, samtidigt som man måste anstränga sig för att komma ihåg exakt hur det var i boken! Inte kul. Får försöka att slappna av och bara koncentrera mig på filmen!


Kompissnack

Alltså, fan! Har lika ont idag i benen:/ Faktum är att det har spridit sig! Har lite ont i vaderna nu också, kanske för att jag försöker anstränga låren så lite som möjligt så att jag har överanstängt vaderna istället... Blir ingen träning för mig ikväll. Inte ens en liten promenad kan jag bege mig ut på. Det suger! Känner mig väldigt stor, och äcklig idag. Inte kul.

Var på Saco-mässa idag. Spankulerade runt bland montrarna lite och tog en massa papper om olika universitet osv. Skulle behövt snacka med dem i montrarna men vågade inte, för jag är så feg/blyg. Träffade ett par gamla kompisar från högstadiet där, blev en lite jobbig men ändå en ganska smärfri konversation. De sa något om att jag kunde höra av mig om jag ville gå ut, "du brukar ju ändå säga neeej och att du inte orkar hela tiden, men hör av dig!". Tror de har frågat två gånger de senaste månaderna. Eller kanske tre. En gång följde jag med, de andra en eller två gångerna sa jag nej.

Såg sedan en annan kompis från högstadiet där på mässan också. En kompis som jag verkligen tycker att det är synd att jag inte har någon kontakt med längre för hon och jag är ganska så lika. Vi båda har mått väldigt dåligt. Vi båda har/haft äs. Träffade henne senast någon gång innan sommaren, då hade hon gått upp i vikt. Mycket. Hon berättade hur mycket hon hade varit upp på, det var BMI 26 ungefär. Herregud tänkte jag. Hon sa att hon inte tyckte att det syntes så mycket och jag höll med. Men för mig själv tänkte jag att jo, herregud vad det syns! Då berättade hon att hon hade försökt att äta bättre de senaste veckorna och att hon hade gått ner några kilon.

Nu har hon nog gått ner ganska många kilon. Såg henne bara lite snabbt och hon såg inte mig, men hennes ben såg smala ut i alla fall. Då kände jag verkligen att "Nä nu ger jag upp och börjar svälta igen och försöker gå ner en massa". Kan hon kan jag. Men försökte slå bort den tanken och tror att jag lyckades ganska bra för när jag kom hem åt jag ett vanligt mellis i alla fall.

Har faktiskt tänkt hur att jag ska kontakta mina gamla kompisar varje helg och fråga om de vill hitta på något, men sen kommer jag på mig själv på måndag morgon att jag inte har kontaktakt mina kompisar den här veckan heller. Vill så gärna få tillbaka kontakten med dem igen. Kommer tänka imorn också att jag ska smsa dem men jag tvivlar på att jag kommer göra det...

Smärtan som dödar min kropp

Har sån jävla cp träningsvärk sen i måndags! Har nästan inte fått någon träningsverk alls av gympan under hela hösten, men nu verkar det som jag har fått all verk av flera månader koncentrerat på ett tillfälle! Mina lår gör så satans ont, jag kan knappt gå, att gå i trappor är en pina, att springa är det inget tal om! Dessutom har jag träningsvärk i heeeela ryggen.

Det måste ha varit de där upphoppen vi gjorde? För annars gjorde vi lika dant som vi brukar. Suck, kommer inte kunna träna ikväll p g a denna jävla cp smärta. Får köra lite magträning och lite armträning typ. Bättre än inget!

Skrev ju nationella idag, satt inte så länge. Typ 3 h bara. Men kände att jag inte kom på något mer o skriva och jag visste inte hur jag skulle ändra texten för att den skulle bli bättre. Så den får bli som den blev. Antagligen skitdålig. Men antar att jag bara kan få VG i svenska, har alltid fått VG i svenska. Ända sen första terminen i åttan. Men min lärare nu är så knasig. Dessutom favoritiserar hon riktigt mycket, min kompis har inte fått ett enda MVG vad jag vet den här terminen på någon svenska grej. Hon har faktiskt bara fått G på en grej! Ändå är svenska läraren heeelt övertygad om att hon ska få MVG i  betyg och erbjuder henne en massa hjälp som ingen annan får. Jag som har fått ett par VG och ett MVG säger hon inte ett skit om att jag har någon chans på MVG. Tack lixom. Jävla cp.

Punkt.

Idag är en sådan där dag som bara är skit. En sådan där dag när allt går fel. En sådan där dag när jag absolut int kan koncenterera mig på skolarbetet trots att jag verkligen skulle behöva kunna koncenterera mig! Försökte plugga fysik. Gick inget bra. La undan böckerna. Orkade inte. Tar det imorgon. Har prov på fredag. Anledningen till att det inte går så bra för mig på prov ganska ofta trots att jag har pluggat som en idiot är nog för att jag blir så stressad. Förlorar förmågan att tänka logiskt och glömmer bort allt jag har pluggat in. Så jävla irriterande! Jag är nog ganska bra ibland, när jag inte är stressad. Men när jag är stressad, som nu får jag ingenting gjort. Allt känns bara meningslöst.


Har Svenska B nationella imorgon. Kill me?! Fan. Vill inte. Är nervös. Hatar att skriva under tidspress och när man inte kan sitta och funderar över vad man ska skriva. Är rädd, tänk inget man kan skriva om passar mig? Kan verkligen känna hur paniken kommer smygande när man sitter där och alla andra har börjat skriva medans man själv sitter där och har inte ens börjat. Vill inte tänka på det... Temat är "Språkets makt och möjligheter", bara lyssna på meningen. Låter jättesvårt tycker jag.

Ska försöka lugna ner mig lite nu och inte tänka så mycket. Hoppas att jag kan plugga bättre imorn, annars är jag körd på fysiken...

Jävla Fotbollsgala, vem behöver en sån?

Suck, blev värsta besviken idag när jag såg att det skulle vara någon jävla fotbollsgala istället för Biggest Loser Sverige:( Suck. Jag som hade längtat så! Får väl längta en vecka till då...

Har tränat idag, gympa i 60 min. Mina lår håller på och dö! Men det är bra. Jag vill fa finare lår för mina ben är den kroppsdel som jag alltid har hatat och alltid kommer hata mest. En kroppsdel som jag faktiskt tycker är okej på mig är mina handleder! Knasigt. Men de är ganska smala faktiskt. Om man jämför med resten av armen. Kan i alla fall med lätthet ta tummen och lillfingret runt så det känns ju lite roligt iaf:)

Nu när jag inte kan kolla på BL får jag väl kolla på The Vampire Diaries, det är ju också bra men idag ville jag faktiskt se BL...

Där fick jag till det va

Blä, har suttit i långt över en timme och försökt fixa på vårt projektarbete. Det tog väldigt lång tid för jag är inte så bra på att handskas med word! Bilderna kommer ju aldrig där man vill att de ska komma!!!

Funderar på att gå ut på en promenix innan jag ska kolla på Jurassic Park som går på TV4 film klockan nio. För er som inte ska se den rekomenderar jag att ni kollar på "Beck: Advokaten" som går på fyran samma tid:)

Har väl inte gjort så jättemycket idag. Har suttit vid datan, typ. Pluggat. Tränat. Aa typ det. Men nu ska jag ut och gå, är så trött! Måste få in lite nytt syre i systemet känner jag.

Puss och hej, så jävla äckligt med leverpastej:D Inte för jag har ätit leverpastej någon gång;)

Löööööööööööööördag

Mitt internet har varit lite knackigt under dagen så har inte kunnat uppdatera som jag skulle ha velat! Eller några hemsidor funkade men inte bloggar, facebook eller blogg.se. Knasigt.

Idag har jag varit på matmässa! Är ju glutenintolerant så varje år i november anordnas det en mässa där man kan provsmaka en massa nyheter och gamla grejer! Så kan man köpa allting där på mässan också. Provsmakde en massa gott som muffins, chokladbollar, olika kakor m.m:) Smaskens!

Resten av dagen som jag inte gick runt och åt på mässan har jag ägnat åt bra och mindre bra saker. En bra sak jag ägnande mig åt var att plugga och en sämre var att jag spelade ett töntigt spel i flera timmar plus att jag började kolla på The Vampire Diares på internet. Såg drygt tre avsnitt förut i våras eller när det nu var när de började gå på tv (fast jag kollade på internet) men tyckte inte det var så bra så slutade kolla. Igår blev jag helt plötsligt sugen på att se det så började kolla på avsnitt 4, fattade inte så mycket kanske men det var ganska bra så kollade på ett till avsnitt idag:) Och började på nästa.

Men nu hinner jag inte blabba mer för ska gå på promenad och sen ska jag antagligen kolla på någon av de tre filmer som går halv tio, undrar vilken det blir i såna fall:)

Tankar som snurrar

Vad gör jag nästa år? Det är en fråga jag har gått och funderat ett längre tag på. Tar studenten till sommaren så måste ju börja bestämma mig snart. Det lutar åt att studera vidare men VAD? Tycker att Biomedicin programmet låter lite spännande men har sökt på vad för lön man kan tänkas få och det är skrämmande lågt. 20 000 kronor i månaden, och så skatt på det.

Mina föräldrar tjänar drygt 50 000 i månanden båda två så jag känner press på mig att jag också måste skaffa mig en fin utbildning och få ett fint jobb som man kan tjäna kosan på. Stressigt? Ja.

Sen har jag inte så mycket pengar heller och jag vill inte plugga i Stockholm för då kommer jag bli kvar här hemma hos mina föräldrar i resten av mitt liv. Så då måste jag flytta till en annan stad där man faktiskt kan få tag i ett rum/lägenhet och bo ensam. Jag som knappt klarar av att ta hand om mig själv här hemma trots jag får det mesta serverat för mig. Skulle jag klara av att ta hand om mig själv, diska, tvätta, laga mat osv osv? Mycket tveksamt.

Om jag hade ett jobb redan nu och kunde få heltidsanställning till nästa höst, visst då hade jag kunnat bo hemma och jobba ett år, tjäna pengar och sen börjat studera och hyra ett rum/lägenhet. Men vem skulle vilja anställa mig? Och tanken på att behöva gå på en arbetsinterjuv får mig att må illa.

Usch, vad kommer det att bli av mig egentligen?

... Det är frågan

Bah. Är trött och less på livet. Har dock mått lite bättre de två senaste dagarna och kunnat sova bra också. Tack för det! Är fortfarande i valet och kvalet om att gå och prata med kuratorn eller inte. Jag är så feg.


Sökes: en ångestskyddande sköld

Som ni nu alla borde veta kämpar jag för att ta mig ur en ätstörning som har haft ett hårt grepp om mig de senaste åren. Jag började för drygt 8 veckor sen och det har faktiskt gått bättre än vad jag trodde att det skulle göra med maten. Äter på hyfsat regelbundna tider och lite bättre utspritt över dygnet. Men det är några saker som jag inte alls har kunnat ändra på. Bland annat mina tankar, åsikter plus all ångest och stress jag känner inför framtiden.

Dessa fyra grejer är något jag inte kan ha kontroll över. Jag kan inte bestämma mig för att tänka en sak och sedan göra det också och tycka som tanken säger! Jag kan inte få bort att jag alltid kollar på andras tjejers kroppar exakt hela tiden och bedömer dem hur dem ser ut. Jag kan inte hjälpa att jag fortfarande avgudar smala ben, en smal midja och pinnar till armar. Det går inte att ändra på!! Hur gärna jag än vill det.

Förut så skyddade jag mig mot ångest och stress genom antingen mat eller rakblad. Men jag har lovat mig själv att aldrig skära mig igen (vilket har varit väldigt svårt att hålla i stunder när ångesten är som värst). Mat tänker jag inte heller använda som skydd mot stress och ångest. Så vad ska jag ta till som skydd?? Vad tar "vanliga" människor skydd bakom när verkligheten blir för svår?

Jag ser ärligt talat ingen mening med livet. Jag går upp. Gör mig i ordning. Äter. Går till skolan. Är i skolan. Äter lunch. Är i skolan. Åker hem. Är hemma. Sitter vid datan/TV/pluggar. Somnar. Dag ut och dag in. Att träffa kompisar på fritiden och kanske ha en mysig filmkväll tillsammans eller klä upp sig och gå på krogen lockar inte alls.

Vet inte vad jag ska göra. Vill verkligen vara lycklig, va glad, ha kompisar. Men jag orkar helt enkelt inte ta tag i det. Det bästa vore väl om jag sökte hjälp utifrån, har en ny kurator på skolan. Gick ju hos den gamla ett par gånger i slutet av ettan (1½ år sen) men sedan sista gången jag träffade henne pratade hon om att hon behövde ta kontakt med mina föräldrar om hon misstänkte att jag var självmordsbenägen, vet egentligen inte varför hon sa det om hon misstänkte att jag skulle ta självmord eller vad hon nu trodde. Visst har jag funderat på det tusentals gånger men skulle nog aldrig våga ta det sista steget. Men sedan när terminen startade igen vågade jag inte gå dit, lite p g a det där hon sa med att kontakta mina föräldrar och att jag orkade väl helt enkelt inte. Hon smsade mig och ville att vi skulle träffas men jag ignorerade ett par gånger, sen bestämde vi en tid men jag kom inte. Meddelade i sista stund att jag inte kunde komma fast egentligen kunde jag det. Sen ägnande jag ett helt år att försöka gömma mig bakom kompisar eller inte låtsas om henne när hon gick förbi mig i korridoren.

Så det bästa vore alltså att ta kontakt med en kurator men jag vågar och orkar helt enkelt inte, trots ångesten och stressen dödar mig inifrån. Eller tja, det finns inte så mycket kvar som är värt att döda. Det mesta har nog redan ångesten, stressen och ätstörningen tagit död på.


Underbara vänner man har, eller inte

Jag hatar folk som...

1. Skämtar om ätstörningar (det är inget som är kul med ätstörningar)
2. Tycker att "såklart att det är plätt lätt för överviktiga att gå ner i vikt" (såklart att det inte är plätt lätt för alla, annars hade ju ingen varit överviktig om det var så jävla lätt att gå ner i vikt)
3. Pratar skit om allt och alla (vill inte ens tänka på hur mycket skit de pratar om mig också när jag inte är med)

Alla dessa tre underbara faktorer fyller mina vänner upp. Underbart, eller hur?

Matdagbok 20101108

Mat:

Frukost: 1 knäckemacka m. smör och rökt kalkon
Lunch: Lite wokgrönsaker, lite stark tomatsås
Mellis: 2 små mjuka mackor, 2 dl yogurth, 1 äpple, 2 små salta kex, 1 stor kopp te
Middag: 1 bit lax, 1 potatis, sallad, pesto
Kvällsfika: 1 liten mjuk macka, 1 knäckemacka, 2 dl yogurth, 1 äpple, 2 salta kex, 1 stor kopp te
Övrigt: några läkerol, 1 äpple


Träning:

30 mins promenad
65 mins jympa

Nu blire Biggest Loser Sverige som vanligt! Åh vad jag älskar det programmet:)


Träningsbraxor


Mina träningsbyxor:D Tog en snabb liten bild under tidspress, skulle springa in i duschen:)

Biosnack

Tja tja tjenare! Har inte gjort mycket mer idag än tränat, ätit och kollat på bio (igen!). Åh fick se HP trailern på bio, har ju bara sett den på Youtube innan! Åhh vad jag längtar. Läste i tidningen idag att Sverige har premiär 2 dagar innan USA och Storbritannien! Så sjukt att lilla plutt Sverige får se den en hel dag innan USA o SB:D Men jag är glad.

Förresten, filmen som jag såg var "I rymden finns inga känslor", vet att den hade premiär för typ jättelänge sen men det har helt enkelt inte hunnits med att se den. Men nu har jag sett den och jag måste säga att jag tyckte om den:) Härlig film. Men lite sorglig. Tyckte det var väldigt intressant att få en liten inblick i hur en med Asperger kan uppfatta livet!


Sam i "I rymden finns inga känslor"


And I was like: What?!

Vägde mig nyss iaf. Tog mina mått och såg att midjemåttet hade minskat lite och lårmåttet hade väl minskat med några millimeter. Så efter att ha legat och läst ett tag i sängen kom jag fram till att jag skulle väga mig i alla fall! Var ganska så nervös innan jag klev upp på vågen. Vågar jag kolla hann jag tänka när jag väl hade ställt mig på vågen. Så kollar jag ned. 59,2 kg. Lycka. Jag hade inte gått upp i vikt under veckan!! Jag har gått ner i vikt! Otroligt.

Nu ska jag gå och äta lunch!


Nu börjar nästa nedräkning...

Imorn är det söndag. Söndag=vägning. Jag kommer inte väga mig imorn! Dels för att jag har ätit så jeeekla mycket under veckan och dels för att jag ska ha mens snart och då går jag alltid upp något kilo. Så ingen vägning för mig inte. Vill inte att det ska bli som förra veckan när jag hade gått upp 0,4 kg och blev ganska så förstörd av det. Men jag ska nog kolla mina mått, men bara det i såna fall.

Sista lediga dagen imorn och sen är det skola. Har varit så skönt med lov. Behövdes verkligen eftersom de fyra sista veckorna innan lovet gjorde jag verkligen inget annat än att plugga! Nu är det bara 6 veckot kvar till jullovet tror jag! Och jag har värsta långa jullovet, 3½ vecka! Lycka.

Va ju hos farmor idag, var helt okej! Blir ju alltid mycket mat där och så men det hör väl till antar jag. Känner mig gottissugen, ska kolla på en film halv tio så då kommer jag nog äta godis. Tur att jag inte ska väga mig imorn asså...


Delade åsikter om "knappen"

Fan vad arg jag blev! Hade skrivit ett fint inlägg om vad jag ska göra idag så råkar jag komma åt bakåtknappen på musen (en väldig praktiskt men gud så irriterande knapp!!!) så allt jag hade skrivit försvann. Såklart. Har lite bråttom så får nöja mig med att redogöra i korta drag vad jag ska göra idag: Ska åka till farmor med Mamma och Syster. Så det får vara bra, hejdå! Ha en trevlig lördag och kom ihåg att äta mycket godis!Nu blir det bioreklam

Tja. Nu under eftermiddagen har jag sett på bio! Sammys äventyr. Hihi. Jag vet att jag är superbarnslig men jag tycker om animerade filmer:) De är så söta. Sen bjöd ju pappa jag och min syster på bio så det var inte av mina pengar jag tvingades ta av;) Hade inte sett den om jag inte fick se den gratis. Den va ju i 3D, rätt bra 3D effekter ändå. De gånger jag har sett 3D nu det senaste året har inte varit så bra tycker jag inte.

Åhhh, o snart kommer ju Harry Potter! i 3D dock. Jag blev arg när jag fick veta det för flera månader sen. Harry Potter ska ju inte va i 3D!!! Hallå lixom?! Men ska bli så spännanade att se den. Sånt stort HP-fan som jag är! Har världspremiär den 17, kl. 11:00... Ska nog se den på fredagen, med familjen. Det är tradition att se HP med familjen och sitta i soffa! Åh vad kul det ska bli:D Risken är dock stor att jag blir besviken för jag har laddat för att se den första delen av den sista boken så länge nu, trist förresten att den är uppdelad i två men det blir nog bäst så ändå. Så de inte hopplar sig igenom den för fort.
Shoppning x)

Igår va jag och shoppade lite! Mamma och Pappa skulle kolla på skidor så då följde jag och syrran med. Det var första gången på länge jag satt i bilen som passagerare! Det senste halvåret har jag nästan kört hela tiden. Men nu tänkte jag verkligen på att pappa kör som en galning. Har aldrig tänkt på det innan jag började övningsköra men nu är det så himla tydligt! Blir nästan lite rädd. På 50-sträckor kör han nästan alltid i 70 och ibland på 70-sträckorna i 90!!:O Sedan verkar det som han kör rally inne i rondellerna och saktar inte ens in för att kolla efter gångtrafikanter utan bränner på i minst 50 ut ur rondellen. Crazy. O hans alldeles förkorta avstånd till bilarna framför ska vi inte prata om.

Nä, jag kör verkligen sååå annorlunda. Men jag har haft mitt körkort i... drygt 2 månader. Han har haft sitt i 30 år;)

Men vi kom fram till affären i perfekt skick, välbehållna som tur va;) Tur det för i affären hittade jag ett par träningsbyxor för 299 kronor som jag bestämde mig för att köpa! De är svarta och av märket Nike, ni vet såna där "thigtsträningsbyxor" som sitter supertajt. Lite obehagligt att de sitter så tajt för mina ben är verkligen mitt största komplex. Ben och rumpa.Usch. Men det ska nog gå bra, tror jag! Om ni är snälla kan ni få se bildbevis på dem sen, och det är ni nog


....

"MEN GUD LOL... GUUD vad fet du är jag spyyyr åh gud du rullar fram. Eller hur? Sluta tramsa och klaga, det finns folk som har det WAY mycket värre. Skaffa ett liv och ät en korv eller något.. Ungjävel."

Förstår inte ens att folk orkar ödsla tid för att skicka såna här kommentarer, såna personer har helt enkelt för mycket tid. Som Tova här ovan t ex.


Telefonfobi

Vet ni, jag hatar att jag hatar att prata i telefon. Jag måste ha telefonångest eller något. Ligger min mobil i fickan och börjar vibrera väntar jag spänt på om den ska fortsätta vibrera som den gör om någon ringer. Men när den slutar vibrera efter två vibrationer blir jag alltid lika lättad. Skulle någon ringa blir jag jättenervös, vet inte vad jag ska säga...

Jag har inte ringt någon på hur länge som helst om man bortser från dem i min familj, de kan jag iaf ringa. Eller jo. Ringde ju några djuraffärer och dagis någon gång i februari tror jag för att fråga om sommarjobb. Men det var nog senaste gången jag ringde någon... Om jag behöver kontakta någon tandläkare eller vad som helst för att fråga något gör jag det bara om det står en mejladress som man kan mejla till. Står det bara ring: xx-xxxxxx så skiter jag i det. Hur viktigt det än är.

O min mamma beställer fortfarande tandläkartider och frisörstider. Pinsamt. Jag är 18 år och klarar inte att att beställa en jävla tandläkartid!!!

Detta påminner mig om när jag och mina kompisar kom in på ämnet hur många dagar vår samtalslista sträcker sig. Jag har inte samma märke på min mobil som deras så jag vet inte om vår samtalslista är likadan, sen vet jag inte heller om de bara kollade på nummer de hade ringt upp. Men i alla fall, en av mina kompisars samtalslista sträckte sig i drygt 2 veckor. En i nån månad. Min sträcker sig i över 1½ år (16 samtal som jag har ringt). Men det sa jag ju inte såklart.
Eller nä det är mer än 16 samtal, men till 16 personer! Låter lite bättre iaf att jag har ringt kanske max 25 gånger på min telefon det senaste 1½ året.

Hatar denna telefonfobi, snart kommer jag inte kunna ringa någonalls om jag inte tar tag i det!! Men jag orkar helt enkelt inte:(


Fjärilarnas fladder i magen

Väntar på att min kompis ska komma nu. Är nervös, var ju lixom hur länge som helst jag hade någon här. Det måste ha varit drygt 1½ år som någon senast var här. 1½ år är lääänge. Jag lärde känna den här personen i ettan på gymnasiet. Nu går jag i trean och det är första gången hon ska komma hem till mig! Så igen. Jag är nervös.

Vad är segare än kola??

Seg dag idag! Är dålig på att sysselsätta mig själv. Det enda jag gör är att äta, läsa, kolla på tv eller sitta vid datan. Men idag har jag faktiskt skrivit lite på en labbrapport som snart ska vara inne! Bra. För morgondagen har jag i alla fall lite planer, inga roliga planer direkt:/ En kompis kommer hit och vi ska jobba på vårt projektarbete. Men det ska vi göra på förmiddagen och sen kommer jag ha hela eftermiddagen kvar att inte göra någonting på.

Nu ska jag strax iväg och handla, då blir det lite röra på sig iaf, alltid något.

Så ciao på er<3


You got to learn to listen

Gah! Blir så irriterad på mig själv. Skulle fixa mellis nu för några minuter sen, tänkte att jag kunde ta resterna från min lunch som bestod av tonfisk och majs. Sedan tog jag fram ett knäckebröd och la smör och kalkon på den och skalade en clementin. Sen kom jag på att det är ju alldeles för mycket. Det hade varit lagom om jag hade ätit lite frukost och knappt ingen lunch som jag gör under en skoldag men inte när jag har ätit både frukost och lunch! O nu måste jag äta upp allting också. Blev lite irriterad. Får fan börja tänka efter innan jag fixar det jag ska äta.

Idag var första dagen på länge jag riktigt kände att jag inte orkar med det här, försöka äta nyttigt. Antar att viktuppgången igår påverkade mig mer än vad jag trodde. Hela morgonen och halva eftermiddagen kändes allt meningslöst och hopplöst. Men sedan kollade jag mig i spegeln under eftermiddagen och tyckte ändå jag såg nästan okej ut, att det är värt att fortsätta äta hyfsat nyttigt och träna! Så nu är den hetskänslan borta, otroligt skönt. Blev lite rädd där att jag skulle förstöra allt. För jag vet att om jag ger upp kommer det vara svårt att ta tag i det igen, det är så lätt att hamna i gamla hetsspår!:(

RSS 2.0