Dagens krämpor

I fredags pratade tre av mina kompisar om att de skulle göra något, men de frågade inte mig om jag ville vara med. I och för sig hade jag sagt nej, men det kunde ju inte dem veta? Alltså ville de inte ha mig med. Känns ju lite lagom kul. Undra hur deras ansiktsuttryck skulle sett ut om jag skulle fråga om jag också hade kunnat få va med.

Idag har jag förresten riktigt ont i kroppen. Har ont i...

ljumskarna pga av hästen igår var väl fet eller så är jag inte van vid att sitta isär med benen.
armarna pga av krampaktigt hållandes i sadeln så jag inte skulle studsa all världens väg eftersom hästen rent ut sagt vägrade tölta.
skuldran, ingen aning varför men antagligen pga av ovanstående orsak.
sittbenenen pga av för mycket studsande i sadeln.

Det var de fysiska krämpor jag kommer på i ögonblicket, de psykiska krämporna är att jag har gått upp 0,4 kg i vikt under denna vecka. Inget kul alls! Men har inte gått upp över 60 kg iaf (59,9 vägde jag) så det är ju tur det. O det är ju lov veckan som kommer så då känner jag på mig att det kommer bli en hel del mat. Men hoppas att det är fint väder, då kan man promenixa. Ska strax se på Indiana Jones och kanske äta lite godis. Busig jag är och inte konstigt att jag går upp i vikt om jag envisas med att äta godis. Men orkar inte bry mig just nu

Matdagbok 20101030

Postar en liten matdagbok också för dagen, mest för att jag vill se hur mkt/lite jag har ätit idag!

Frukost: en liten skål spagetti (haha) + en satsumas
Lunch: 1 bit tacopaj, massa sallad
Mellis: 2 knäckemackor, ½ äpple
Middag: kycklingspett, ris, tzatsiki, sallad
Övrigt: lär väl bli godis (det är ju lördag trots allt...)

Kan ha ätit mer, kommer inte riktigt ihåg hur jag har ätit idag. Dåligt minne? Ja.

Va fan?? Hörde jag just min mage KURRA? Åt ju för en timme sen och då åt jag ju mycket?

Turridning

Förlåt för dålig uppdatering! Beror helt enkelt på att jag har haft fullt upp! I fredags efter skolan tog jag och min syster bilen och åkte för att handla, shiet vad jobbigt det är att handla ändå! Blir en hel del spring i affären.

Sen nu idag har vi alla tre (syster+syster+jag) varit på en turridning på islandshästar:) Mysigt. Ingen av oss rider men vi tycker mycket om hästar. Har ridit på islandshästar två gånger men hästen jag hade idag var inte riktigt som de jag tidigare har ridit på. Den idag töltade knappt något, den bara trava och galoperade. Kul att få galopera lite eftersom jag aldrig har gjort det tidigare men det var ju meningen att den skulle gå i tölt! Det som var lite tråkigt med den här turen var att det nästan bara var skritt:( Tråkigt. Tror vi "töltade" (min töltade ju inte mer än ett par steg) tre gånger och turen var på drygt 2 h... Sist jag red töltade vi säkert minst 4 gånger och det var en timmes tur.

Sedan efter turridningen åkte vi och åt, blev kycklingspett, ris, sallad och tzatisiki för min del, älskar grekisk mat:D

Nu ska jag duscha och sen blir det film! Puss på er fina bloggläsare.

Dumma korvben

 dfg df

Så här såg mina ben ut i de "nya" byxorna jag berättade att jag fick på mig! Usch, får lite ångest när jag ser dessa bilder:( Men det är bara att försöka acceptera hur man ser ut! Försöka...
Hehe ignorera mina olikfärgade strumpor;)

 


Smileysar eller icke smileysar, det är frågan

Mina kompisar och jag pratade lite om idag hurvida man behöver skriva smileys i varenda sms eller inte man skickar. Alla var överrens: Ja, klart man skickar smilear så den andra förstår vilket "humör" man är på. Alla var överrens om att sms kan se tråkiga/otrevliga ut utan smileyar. Så säger en av mina kompisar:
- Ja, jag sätter alltid till en smilies när jag smsar!
Kul, tänker jag. För varenda gång jag har smsat henne har hon nästan aldrig använt smilisar, och när jag sa att jag var sjuk och inte kunde komma till skolan fick jag ett "Okej" till svar. Utan smileysar. Vilken jävla kompis man har. Är jag den enda hon inte tycker är värd att slösa smileysar på?

Jag vet att jag är töntig men jag blev arg/besviken/förbannad/sårad. Vet inte riktigt hur jag kände mig efter hon hade sagt det där.

Matdagbok 20101026 plus annat tjafs

Är trött. Somnade sent igår, kunde inte sova. Har "mini" prov imorn i biologi. Kommer inte gå bra, kommer inte få MVG. Fick 95 % rätt på ett prov för några veckor sen, fick VG+/MVG-. Hallå, 85 % är ju typ MVG och jag med mina 95 % fick inte ens ett klart MVG-?? Idiotlärare.

Ska skriva ihop en liten matdagbok för dagen, ger en bra överblick över vad man har ätit. Det är nog bra!

Så detta har jag alltså ätit idag:

Frukost: 1 knäckemacka med rökt fläskfilé på
Lunch: 1 bit torsk, ärtor, pizzasallad, tzatsiki
Mellis: 1 äppple, tonfisk m. majs och chilisås, 1 macka, 2 koppar te
Middag: rökt fläskfilé, potatismos, ärtor+morötter+blomkål
Kvällsfika: ??? Har ju fan inget att äta hemma!! Vad ska jag äta till frukost imorn när all frukostmat jag brukar äta är slut???:O :'(
Övrigt: 1 äpple, nötter, cola light

Träning:

30 mins promenad

En ekvation som inte går ihop

Idag är det två saker som har varit omöjliga att smälta för mig! Det är irriterande men nu ska ni få höra!

Omöjlig sak att smäta 1: att K-F på Biggest Loser Sverige igår gick ner hela 9,1 kg på en vecka!! Är fortfarande i choktillstånd! Kan ni fatta?! Visst, om det vore första veckan är det ju ändå förståligt. Man går alltid ner mycket de första dagarna/första veckan (jag iaf). Men minus 9,1 kg på typ sjunde (?) veckan. Amazing!

Omöjlig sak att smäta 2: att min kompis väger 58 kg och ändå är hon väldigt smal!! Hon är någon cm kortare än vad jag är och väger just nu bara 1,5 kg mindre än mig. Helt otroligt att hon kan väga så mycket men ändå se så smal ut. Hennes ryggrad sticker ut, hennes mage är platt och hon har ett stort mellanrum mellan benen. Har aldrig riktigt fattat det där, men hon sa att hon hade gått upp några kilon på sistone och att hon förut vägde drygt 54 kg. Men ändå! Jag förstår inte ens att hon kan se så smal ut och väga 54 kg... Skulle jag gissat på hennes vikt hade jag nog gissat på knappt 50 kg. Hon väger alltså 10 kg mer än vad man skulle kunna tro att hon väger! Orättvist!!


Matdagbok 20101025

Mat idag:

Frukost:
1,5 knäckemacka m. rökt fläskfilé på
Lunch: ½ grönsaksbiff, sallad, tzatziki
Mellis: 2 dl yogurt, 1 macka, lite sallad plus fetaost, 1 kopp te, 20 g mörk choklad
Middag: fullkornsspagetti med köttfärssås, morötter
Kvällsfika: tonfisk med majs och chilisås (all min mellamåls/kvällsfike mat är slut för tillfället, ingen yogurth, äpple, macka eller kräm finns hemma för tillfället!!), 4 små salta kex, 1 kopp te

Träning:

60 min jympa - ?? kcal

En liten parantes på detta! Kommer ni ihåg förra måndagen när jag sa att jag köpte choklad? Jag åt sista biten idag! Lixom hallå, en vecka efter att jag hade köpt den?!

Nu, Biggest Loser Sverige och sen plugga och sen sängen! Godnatt


Skofoto

Åhh, har bara ett litet prov/förhör på onsdag och en labbrapport och skriva, sen looov!

Åh fick mitt skolfoto idag. Blev inget bra, men ser inte fullständigt hemsk ut iaf... Men långt ifrån okej också. Har varit så himla nervös ända sen skolfotot togs att jag skulle råka blinka eller att jag skulle göra något annat konstigt. Så det känns lite bättre nu iaf, nu behöver jag inte undra hur skolfotot såg ut längre. Fast kom på att det är en bild jag inte har sett! Spexfotot. Går ju i trean och klassen hade spexfoto (första gången för mig). Det får jag se när själva skolkatalogen kommer när det nu är. Men den vanliga bilden är nog viktigare att se okej ut på än spexfotot

Är så jäkla trött idag, sov inte så mycket nu i helgen på grund av 50-årsfest och pluggande. O ikväll är det gympa för min del, känner mig inte så jättetaggad precis...:/

Åt helvete med allt

Skrev precis en matdagbok för dagen som raderades. Orkar inte skriva en ny, måste plugga lite innan jag ska sussa. Provet imorn kommer gå åt helvete. Allt kommer att gå åt helvete. Hela mitt liv. Återkommer när jag är på bättre humör, hej så länge!

In your face

Haha! Provade ett par jeans förut som jag aldrig har använt sedan jag köpte dem och jag fick på mig dem! Kunde knäppa knappen och allting:D Glad!
Köpte de i våras när jag och familjen var på en liten resa till Barcelona. Tror att jag vägde 57-58 kg då. O jag fick på mig dem idag:) Testade dem för några veckor sen vet jag och då fick jag precis dem över låren men det var inte en chans att jag kunde knäppa dem. Tror ändå jag väntar lite med att använda dem för jag tycker att de sitter lite tajt just nu och jag trivs inte i supertajta byxor men får se. Skulle vara så jäkla kul att kunna använda dem! Har ju lite jeansbrist också. Har två par som jag anväder men de ena paret kan jag bara använda när jag har långa tröjor för gylfen åker upp HELA tiden:O Så behöver jeans som jag kan använda när jag har inte har långa tröjor så gylfen inte syns typ nu egentligen.

I will survive

Puh! 50-årsfesten är över och jag överlevde den! Skönt. Tyvärr var allt så stressigt igår så jag hade inte en chans att hinna plugga någoting:( Så det blir mycket plugg idag.

Är ju söndag idag och söndag betyder... Vägning! Tänkte först att jag inte skulle väga mig men sen blev det så att jag gjorde det iaf, 59,5 visade vågen. Fett bra:D Är glad. Har gått ner 0,6 kg denna vecka, utan att att jag har behövt kämpa särskilt mycket! Hurra. Nu blire kryssning i tabellen;)

Måste springa iväg nu, skolböckerna kallar!

Nämen si på den

Kolla till höger, min viktnedgångstabell! Har ju som mål att gå ner till 58 kg till jul ungefär. Då har jag gått ner 6 kg på 14 veckor eftersom jag anser inte att min "idealvikt" ligger på 64 kg. Hade jag inte fått ätstörningar tror jag inte att jag hade vägt så mycket, när jag började "krånlga" med maten vägde jag typ 52 kg. I och för sig var jag antagligen kortare då eftersom det var ett par år sen men så mycket som 64 kg kan det omöjligt vara menat med att jag ska väga!

De kilon jag hitills har gått ner har jag gått ner genom att jag har börjat träna plus ätit bättre. Inte ätit bättre som ätit lite och varit hungrig hela tiden, för hungrig har jag inte behövt vara! Trodde faktiskt inte att jag skulle gå ner så pass mycket som jag har gjort nu genom att äta så mycket som jag gör! Det är bra:) Jag menar kolla bara mina matdagböcker ser ni att jag inte äter lite:)


En vanlig fredag

Alltså, måste börja äta lunch i skolan! Denna vecka har jag ätit lunch (mer än bara sallad) två gånger, dåligt. Idag åt jag extremt lite, en tugga morötter ungefär och sen inget mer. Hade både ont i huvudet och magen när jag kom hem så åt bara en macka och 2 dl yogurth och drack te (såklart!).

De andra åt pizza till middag men jag som inte äter det åt kycklingwok med ris, de har börjat göra wok på pizzerian så då fick jag bli den första i familjen som testade det. Gott var det! Det finns mycket jag inte äter. Det var förra hösten/sommaren jag började sluta äta en massa grejer. Korv, fläsk, bacon, grädde, mjölk, ost ... plus  endel andra grejer. Mina föräldrar höll (håller) tillslut på att bli galna på mig för det var så mycket jag inte ville äta. Men nu på senare tid har jag inte kommit på något nytt jag inte kan äta, inget baslivsmedel i alla fall. Tur det, annars hade mina föräldrar fått spunk på mig.

Hade ju prov idag. Gick bajs. Hade prov igår. Gick bajs. Har prov på måndag. Kommer gå bajs. Ångest. Över till nästa ämne!

Imorn fyller Papsen 50 år, det firas med att det kommer lite släkt och vänner (inte så många som tur är, hatar när det är mycket folk). Men det som är bra när det är mycket folk är att man lätt kan smälta in i mängden. Men imorn kommer man inte kunna göra det. Usch, hoppas morgondagen inte blir för jobbig. Är lite nervös inför maten, hatar ju att äta inför andra:(

Får berätta för er imorgon hur det gicl. Hej så länge

Matdagbok 20101021

Detta är vad jag har ätit idag!

Frukost: 1,5 knäckemacka med rökt fläskfilé på (mums!)
Lunch: lite pizzasallad, lite paprika (dåligt, måste börja äta mer lunch oftare!!)
Mellis: 1 macka, 2 dl yogurth, 1 äpple, 3 små salta kex, 2 stooora koppar te
Middag: 1 port fullkornsris, lax med Becelsås, majs, ärtor
Kvällsfika: 1 stooor kopp te, 1,5 knäckemacka, vindruvor, några salta kex??
Övrigt: 25 g mörk choklad

Träning:

30 min crosstrainer (-320 kcal)

Så snäll skulle man vara...

Min mamma är så snäll. Önskar jag vore lika snäll som hon är. Kolla vad hon kom upp med till mig för jag sa att jag behövde plugga och inte kunde fika med henne och mina syskon -->

 cv

Helvet bryter ut

Tror jag drabbades av en panikångestattack förut, eller något liknande iaf. Det började med att när jag skulle äta middag med resten av familjen att jag kände mig orolig och nästan gråtfärdig. Sedan pratade mina syskon om betyg de hade fått när de hade fått tillbaka prov under den här dagen. Sådant gör mig så himla stressad och ångestfylld, när de pratar om betyg. Så redan tidigt under middagen ökade ångesten, stressen och gråtfärdigheten. Sedan i slutet av middagen hände en grej, en ganska töntig grej som jag egentligen inte skulle bry mig så mycket om men. Men den grejen blev som den "utlösande faktorn" som gjorde att allt jag har burit på de senaste dagarna, all stess och all ångest släpptes fri. Var tvungen att gå ifrån matbordet, döljades att jag grät. Väl på mitt rum började jag storgråta och hypterventilera. Kändes som jag skulle dö, kunde inte andas normalt hur jag än försökte. Kändes som något låg över bröstkorgen som gjorde att jag inte kunde andas normalt vilket gjorde att jag blev väldigt yr. O än har det inte gått över trorts att det var nästan en timme sen det började. Hjälp?! :( Känns som jag allra minst ska dö.

Matdagbok 20101019

Till Anonym: Tror nog att de finns på alla apotek men vet inte. De är receptfria och heter Koffein Recip, 100 mg och kostar 47 kronor/30 tabletter!

Frukost: 1½ dl lågkalorikräm
Lunch: ris med grönsaker, tomatsås, ärtor, paprika (Ångest!)
Mellis: 1 macka, 2 dl yogurth, 1 äpple, 3 små salta kex, 1 kopp te
Middag: 1 port. fullkornsris, kyckling, sås, majs & ärtor
Kvällsfika: 1 macka, risgrynsgröt, 2 dl yogurth, vindruvor, 1 kopp te (ska ätas)
Övrigt: 1/3 ask läkerol, 1 godis

Tycker det ser ganska bra ut:) Dock mycket som vanligt men va fan, så länge jag inte går upp i vikt är jag nöjd! O det har jag inte gjort hitills i alla fall.

Har pluggat nu drygt 1½ timme, borde plugga mer men orkar inte:/ Ska kolla på lite film med Syster och sen sova. Fan, börjar åtta imorn och slutar fyra. Blä! O min mage blir alltid så bråkig på onsdagar, blir gasig och gör ont:( Så jobbigt.

Men men. Hoppas er tisdag har varit bra!:)

Härliga tisdag, eller inte

Lite småjobbig dag idag. Men att ta sig upp ur sängen gick i alla fall ganska bra, hade ju sovmorgon så kunde gå upp strax efter halv nio. I skolan gick lektionerna segt och när jag väl kom hem var det bara att sätta sig vid skrivbordet, plocka upp datorn och börja med läxorna. Lagade mat (lagar mat en gång i veckan), blev kyckling i Becelsås och till det fullkornsris. O nu sitter jag här och ska plugga, ska bara komma igång med det... Är ju inte mina favoritämnen precis som jag måste plugga... Psykologi, religion och samhällskunskap! Fy. Men i och för sig, vilka är mina favoritämnen??

Åt lunch idag med i skolan (mer än bara grönsaker alltså), kändes jobbigt:( Hatar att gå genom matsalen med en tallrik med mat på. Får för mig att alla stirrar så går och kollar ner i marken för att inte behöva möta andras blickar. Jag hatar det. Men antar att jag kommer vänja mig vid att äta i skolan, jag måste helt enkelt.

Så nu ska jag ta mig i kragen och börja plugga! Önska mig lycka till!:)



Matdagbok 20101018

Frukost: 1½ dl lågkalorikräm, 1 knäckmacka m. smör
Lunch: quornköttfärssås, 1 tacoskal, majs, gurka, sallad, tacosås (Ångest)
Mellis: 1 macka, 2 dl yogurth (0,1 % fett), 1 äpple, 5 små salta kex, 2 koppar te, några läkerol (Herregud vad mycket!)
Middag: 2 skivor rökt fläskfilé, ris, majs
Kvällsfika: 1 macka, 2 dl yogurth, 1 äpple, lite mörk choklad, några salta kex, te (?) Ska ätas.

Motion:

30 mins promenad
1 h gympa (styrka+konditon)

Guud vad mycket mat. Känner mig dålig. Jag försöker bli frisk samtidigt som jag försöker gå ner lite i vikt. Har hitills gått bra, har gått ner från 64 kg till i söndags att jag vägde 60,1 på drygt 5½ vecka. Så det är ingen snabb viktnedgång vi snackar om! Målet är att jag ska väga 58 kg vid jul ungefär så jag har två kilo att gå ner på ganska många veckor! O det inte hela världen om jag inte gör det heller... Är faktiskt både stolt och förvånad att jag har kommit så här långt som jag har gjort!

Klappat & klart

Sådär ja:) Nu har jag fått ordning på designen och sådär, blev ju lite strul för skapade en ny blogg (http://imtakingmylifeback.blogg.se) men jag kommer använda den här nu p g a e-posttrubbel! Så det är alltså den här bloggen ni kan lägga till bland era länkar!

Men nu till min dag:) Efter skolan (går i trean på gymnasiet, Natur) tog jag mig till vårt lilla "köpcenter" som ligger i närheten av mig. Där gick jag in en sväng på biblioteket och lånade en bok (nån Camilla Läckberg) för det var så länge sen jag läste och har varit lite sugen på att läsa nu ett tag! Sedan sprang jag in på Ica och köpte Läkerol och en mörk chokladkaka (mums!) och sen in på Apoteket där jag köpte koffeintabletter. Koffeintabletter har jag bara när jag pluggar för jag koncenterar mig mycket bättre om jag har tagit en tablett innan, vet inte om jag bara inbillar mig det eller om det verkligen är tabletten som gör att jag kan koncentrera mig men vem bryr sig!

Dagens inköp i bildform:



Hoppas att ni har haft en bra dag!


Presentation av Izza

Hej alla ni som har hittat hit till min nya blogg! Har ju bloggat på http://donttakeorderfromacookie.blogg.se väääldigt länge, mer än ett halvår iaf:) Har lite andra planer nu än vad jag hade då när jag skapade den bloggen.

Då var jag ätstörd och ville bara gå ner och ner i vikt, helst så fort som möjligt! Men ni vet, det funkar inte så. Inte för mig. Jag vet inte om jag bara inte ville det tillräckligt mycket eller om jag var för svag helt enkelt för jag nådde aldrig min målvikt. Var inte ens nära... I 3-4 år försökte jag nå 45 kg. Nu har jag insett att jag aldrig kommer nå den vikten så gav upp den drömmen. Under dessa 3-4 ätstörda år har jag lärt mig väldigt mycket. Men samtidigt gått miste om väldigt mycket!

Jag har bland annat lärt mig...
hur riktig ångest känns, hur det känns att ha självmordstankar, hur mycket kalorier en massa matgrejer innehåller, hur man hetsar (hann aldrig lära mig hur man också spyr efter man har hetsätit) plus en hel del mer inte så trevliga saker. Ätstörningen påverkade nog mest mitt psyke eftersom jag hade perioder då jag åt väldigt mycket varvat med perioder då jag åt väldigt lite och det ledde till att jag inte fick så många kroppsliga besvär som det kanske skulle gjort om jag antingen åt jättemycket eller jättelite hela tiden. Saker som jag har missat mycket av är det som ingår i tonåren, festa, vara med kompisar, gå ut på krogen, träffa killar osv osv... Det var drygt 1½ år sen jag träffade kompisar regelbundet på fritiden. De senaste 1½ åren har jag väl träffat dem kanske 4-5 gånger skulle jag tro. För jag orkar helt enkelt inte. All min energi gick åt att tycka jag var för fet för att träffa kompisar, för det för att få ha kul, för fet för att vara värd något.

Men allt detta försöker jag ändra på nu! Jag försöker bli fri från min ätstörning och i den här bloggen kommer du kunna läsa om resan till ett friskare och friare liv!
Har ju redan försökt bli "frisk" i drygt en månad nu, läs en månad tillbaka i min gamla blogg om du vill veta hur det har gått hitills eller börja läs här för det är här resan fortsätter mot sitt mål!

Ni kan kalla mig för Izza som inte är mitt riktiga namn jag vill fortfarande vara superanonym:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0