Matdagbok 20110228

Matdagbok för dagen:D

Frukost: en skål naturell yogurth med massa kanel, ½ banan, lite musli, några russin, några hasselnötter (GRRRRYYYMT gott!! Testa!) plus en knäckemacka med philadelphia och rökt kalkon på
Förmiddagsfika: Några kakor, 1 stor kopp te
Lunch: -
Mellis: 1 macka med smör och rökt kalkon på, 1 apelsin, ½ banan, 2 stora koppar te
Middag: 1 tallrik broccolisoppa (den blev faktiskt godare än vad jag trodde), 1½ knäckemacka
Kvällsfika: 1 macka, 2 dl yogurth, 1 apelsin, ½ banan, 1 stor kopp te

Träning:

1 h jympa

Mitt te som jag har druckit den senaste månaden tog slut i eftermiddags så testade det teet min syrra brukar dricka, det var inte alls lika gott som mitt vanliga te:( Snyft. Måste gå och köpa det imorn! Plus lite andra saker t ex naturell yougrth (har intresseklubben antecknat klart?). Men jag har inget planerat imorn så det får bli dagens lilla uppdrag!

Nu tror jag att jag ska kolla på ett VD avsnitt medan jag äter mitt kvällsfika:D Hare så bra

Nämen ingen lunch?!

Sådär, min kompis åkte från mig för drygt 1 h & 20 min sedan. Det gick bra med projektarbetet! Vi hann skriva en hel del. Kändes bra. Sedan när hon hade gått kom jag på en grej, jag har ju inte ätit lunch idag! Åt frukost vid halv tio, och åt några kakor någon timme efter frukost (fyyy!!!). Sedan åt jag ingen lunch innan hon kom för jag var inte så hungrig och sen blev det bara inte av.
Åt mellis efter hon hade gått, medans jag kollade på Top Model. Men ingen lunch. Hade jag varit ensam hemma hade jag aldrig glömt bort att äta lunch, för då känner jag direkt när jag är hungrig. Men men, så är det väl ibland att man skippar måltider med icke flit. För jag gjorde det faktiskt inte med flit, lovar!

Om någon timme ska jag laga mat, blir Broccolisoppa med potatis. Den verkade inte så jättegod men jag ska göra den i alla fall;) Den kanske blir supersmaskig^^ Hehe. Sen blire jympa! Är dock inte så taggad, halsen känns lite skör. Får ta det lite lugnt. Åh min syrra ska inte följa med på gympan, hon skulle på bio och äta efteråt:( Tråkigt. Men blir inte ensam i alla fall, min andra syrra och mamma är ju med som tur är. Men ändå...

Cutiepie

Hej hej! Vet ni, jag brukar alltid sitta vid skrivbordet eller i sängen med datan, nu sitter jag i min sacosäck:P Ville inte stöka till i min säng så det var därför jag satte nig här;) Har fixat i ordning lite på mtt rum för en kompis kommer hit om drygt 1½ timme, vi ska skriva på vårt projektarbete. Kommer ni ihåg förra gången hon var här? Det måste ha varit på höstlovet tror jag. Jag var jättenervös kommer jag ihåg. Men idag är jag inte direkt nervös, skönt:) Nu ska jag kolla några bloggar och sen ska jag kolla på Vampire Diaires, det är bra! Såg några avsnitt igår som jag redan har sett en gång förut men det var bra, saker som jag inte riktigt har hängt med på har nu klarnat;) Kollar någon av er på VD förresten?



Så här gick det sen

Hemkommen från bowlingen! Gick väl sådär, kom sist:P Hehe... O min nagel skadades:( Min högra tumnagel som gick sönder i förra veckan, var superkort men ändå skadade den sig:( Så nu är det ett stort jack i den, kan inte klippa bort den, skulle göra fruktansvärt ont så har satt på ett plåster och hoppas på att den kan växa lite så jag kan klippa bort det sen:)

Nu håller jag på med projektarbete på datan, och sen om ett tag blire middag. Usch jag har känt mig jättedålig den här veckan, knappt ingen träning och så har jag ätit godis nästan varje dag:( O idag vill jag inte träna, min hals är ju så där torr så om jag skulle anstränga mig skulle det nog bli mycket värre. Får gå på en promenad eller köra jättelätt på crosstrainern ikväll, Top Model går. Fast tror att jag har sett det avsnittet förut, men men får se hur jag gör! Nu kallar i alla fall projektarbetet, det är något jag iaf vet med säkerhet;)

Help me

Åh min hals är så där förkylningstorr ni vet! Jag kommer bli förkyld, jag lovar:( Så typiskt!! Åh vad arg jag blir:'( Men idag innan jag blir förkyld på riktigt ska jag åka och spela bowling med en kompis och hennes tre kompisar som jag aldrig har träffat förut! Hjälp. Hon frågade mig i förra veckan om jag ville med och sa ja då, men jag trodde att det skulle vara några jag kände med också! Jag undrar så mycket varför hon valde just att fråga MIG om jag ville med... Hon kanske hade frågat flera innan men ingen kunde? Jag vet inte. Jag bara tycker att det är så konstigt. Men det är bra för mig, att träffa lite folk. Även om jag kommer vara jättenervös och säkert inte prata någonting...

Men nu ska jag  bara ta det lite lugnt och hoppas att förkylningen bromsas upp genom att kolla på lite serier eller något på datorn,i sängen, med en stor kopp te och några kakor!:)

Såhär har jag det just nu

Sitter i min säng nu, orkar inte läsa, ska kolla på något på datan istället. Har en skål med yogurth framför mig, en apelsin, en mini skål med några ungsbakade chips och så godis! Mums! Blir nog ingen vägning imorn heller, hoppas ni inte blir besvikna! Känns inte som om jag vågar väga mig, skulle bli så ledsen om jag hade gått upp i vikt så det är bättre att inte väga sig! Ska nog ta mina mått iaf, men nu ska jag kolla på något trevligt, ha en bra lördagskväll folket!

Hata är ett starkt ord

Uhh är jättetrött av någon anledning. Och irriterad! Inte kul, bara jobbigt. Hoppas att jag blir på bättre humör senare ikväll... Ska kolla på Välkommen åter tror jag på fyran klockan åtta, det är skojs. Så ska jag duscha, har inte duschat efter joggingturen, har helt enkelt inte orkat. Fy så lat jag känner mig.

Nu ska jag köra TP med familjen också, alltså med mamma, pappa och lillasyster. Pappa... Han är jag mest irriterad på. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva min relation till min pappa, skulle nog säga att jag har ett "love-hate" relationship med honom. Hatar honom fredag och lördag kväll. Älskar honom under dagen på lördagar och söndagar.
Hatar honom på fredag och lördagkvällar för att det är då han dricker. När han blir full blir han konstig & otrevlig. Säger elaka saker med mera. På lördagar och söndagar under dagen är han oftast snäll, hjälpsam och rolig. Men den bra sidan av honom väger inte alltid upp den dåliga. Bör läggas till att jag anklagar honom för att jag "utvecklade" äs i första hand eftersom han alltid sa att jag var tjock med mera. Körde min självkänsla i botten helt enkelt. Sedan är han en så sjukt lat och världens största hycklare och älskar att göra om sina problem så det låter som det är någons annans fel att problemen finns.
Så det är inte lätt! Men just nu, hatar jag honom.

Projekt projekt

Usch idag är jag trött! Har sovit mycket men känner mig seg och benen känns som bly:( Har suttit och fixat med mitt projektarbete i någon timme nu, bara fortsätta att köra antar jag! Vill ju bli klar någon gång lixom... Åt lunch för någon timme sen, blev en tallrik Kelda Tomatsoppa, den är jättegod:D O en knäckemacka och en liten tallrik med rivna morötter och vitkål med lite sås på. Mums! Nu ska jag väl fortsätta på projektarbetet antar jag, så vi höres!

Joggingtur

Hoho, kikade på termometern idag och den visade plusgrader! Länge sedan, har ju varit riktigt kallt nu den senaste veckan! Så då bestämde jag mig raskt för att efter frukost ska jag ut på en joggingtur. Och så blev det. Tog med mig syrran också så vi var ute och sprang i 27 minuter, duktig jag är! Är faktiskt ganska stolt över mig själv att jag orkade springa hela vägen! Senaste gången hon och jag var ute och joggade gick vi en bit för jag blev så trött, men det behövde vi inte göra nu! O jag tror att vi var ute längre nu än förra gången. Så ja, jag är lite stolt över mig själv!

Så nu sitter jag här, trött och med utmattade muskler! Jag kanske ska ut och åka skidor i eftermiddag också men jag får se om jag verkligen orkar det! Mina benmuskler säger i alla fall nej för tillfället;) Älskar förresten att ha tränat på förmiddagen för då behöver man inte gå runt och tänka hela dagen på att man ska hinna med och träna!


Hejdå ångest?!

För mycket mat och godis=ångest. Hatar ångesten! Bort, bort ur mitt liv nu tack! Vill träna, men orkar inte. Får göra lite styrkeövningar sen innan det blir TV, tar bort lite ångest i alla fall!

Ska läsa igenom religionen (som jag har ägnat alldeles för många timmar åt) och sen ska jag anse mig själv som klar med den skiten!


In your face

Tjena! Idag är jag på bra humör! För det första är det sportlov nästa vecka, skönt! Det konstiga är att jag ser inte fram emot lovet så mycket som jag annars brukar göra... Skumt! Men men, lite glad är jag för att det är lov i alla fall! Sedan gick lektionerna bra idag, vi gjorde inget supertråkigt utan dem flöt på ganska bra. Sen fick vi hämta ut våra studentmössor och kläder som vi beställde i våras, tjoho! Roligt! Och sedan fick vi kika en snabbis på vad vi hade fått på fysikprovet jag har tjatat så mycket om, ni vet det där jag hade ångest för både innan och efter? Just det, det ja ska ni tänka nu. Jag fick VG på det. Såå skumt! Hela klassen hade generellt presterat dåligt på provet, och två av mina kompisar som är ena riktiga fenor på fysik hade fått, håll i er nu, VG-. Jag hade bättre än dem. HAHA! Skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Okej nu kände jag mig lite taskig men det var på tiden att det gick bättre för mig än för dem för jag pluggar oftast mer än vad dem gör!

Nu ska jag ägna någon timme/några timmar till att skriva klart min uppsats, ha en del ångest över den och skicka in den! Sen ikväll blir Let´s Dance tillsammans med syster och något gott fredagssnacks! Mumsfilibaba!

Malaco Truly: Red fruit'n Liquorice



Äter just nu!
Som vanligt, klicka på bilden för att den ska bli större!

Promenix

Svar till anonym: Nej är inte vegetarian men äter vegetarisk mat i skolan, åt kyckling en gång för två veckor sedan kanske och det tyckte jag inte alls om! Hemma äter jag dock kött.

Syrran tvingade med mig ut på en 50 minuters promenad. Det var nog bra det för kände på mig att jag inte skulle orka ta mig ett pass på crosstrainern! Känner mig lite trött på den just nu, så går det aldrig något riktigt bra att kolla på på TV heller:/ Nu ska jag skriva uppsats!


Salladslunch

Hejsan hoppsan mina vänner! Idag är jag faktiskt ganska glad! Fick sluta tidigt för en lektion var inställd plus att jag fick reda på att jag antagligen inte behöver göra ett superjobbigt prov! Hihi.

Idag ska jag skriva, skriva, skriva på min religions-uppsats så jag inte behöver jobba så mycket med den imorn! Sen vill jag hinna träna också. Nu ska jag kolla lite bloggar och sen fixa mellis. Åt bara sallad idag igen i skolan, tålde inte den vegetariska maten så det fick bli morötter och paprika istället. Andra gången den här veckan som jag bara äter sallad! Dåligt. Hoppas att det är något imorn som jag kan äta för annars har det blivit lite väl många salladsluncher tycker jag...


Matdagbok 20110223

Bara för Alexis frågade om jag kunde skriva fler matdagböcker kommer en idag!

Frukost: 1 liiiten skål med makaroner (kvar från middagen igår), 1 liten skål yogurth+lite flingor
Lunch: lite morötter, lite pizzasallad
Mellis 1: 1 macka, drygt 1,5 dl yogurth, 1 apelsin, 1 stor kopp te
Mellis 2: ett litet äpple, några mandlar, en stor kopp te
Middag: en  tallrik laxsoppa
Kvällsfika: 1 macka, en skål yogurth, apelsin, 1 stor kopp te (har inte ätit än men antar att det blir det jag just skrev!)
Övrigt: 2 godisar, en skumraket

Jag som inte tänkte äta något godis/onyttigt idag! Pappa hade med sig en skumraket från jobbet som jag fick så den måste jag ju äta, o de där två godisarna blev jag bjuden på i skolan. Brukar alltid tacka nej om någon vill bjuda på godis men idag sa jag ja!! Framsteg? Litet.

Juste!

Träning

30 min crosstrainer (-395 kcal)

Laxsoppa:)

Hej hopp! Sitter här vid datan och försöker knåpa ihop något skapligt att lämna in på fredag. Har nämligen en religionsuppsats som ska in då! Är i alla fall glad att det går framåt med den, det jag skriver känns riktigt dåligt men längden på uppsatsen växer iaf så det är jag glad över! Haha. Så ska försöka skriva lite till, sen ska jag laga mat! Laxsoppa blir det. Lät gott, med både spenat, dill och gräslök tror jag att det va.

Så nu blire mer religion och kanske lite projektarbete efter maten, om jag hinner. Måste åka och handla lite saker och sen måste jag hinna träna också. Hann ju inte träna igår eftersom jag kom hem vid nio...

Barnpassning

Tja tja! Nu är jag hemkommen från barnpassningen! Gick bra. Vi kollade lite på TV, åt mat och gick på gympa. Så de var ganska lättförtjänta pengar:)

Har ätit ganska onyttigt idag, en chokladkaka på 90 g plus en "skål" med jappmousse eftersom min syrra hade namnsdag. Men men! Imorn kan jag äta lite bättre så är det ju lugnt, typ.

Nu ska jag snart gå oc h sova, har inte pluggat något idag direkt. Tänkte plugga innan jag skulle va barnvakt under de två timmarna jag stannade i skolan innan det var dags att hämta barnet men eftersom jag behövde en dator och biblioteket var stängt gick inte det! Får plugga mer imorn helt enkelt!

Hej på er!

...

Träningen gick förvånandsvärt bra faktiskt trots träningsvärken;) Nu ska jag duscha! Sen plugga lite kanske, äta kvällsfika och sen blire sängen! Sov gott allihopa!

Smärtande muskler

Hej hej flickor (och pojkar?)! Idag har jag varit och träffat barnet som jag ska vara barnvakt åt imorgon, och hennes mamma. Är lite nervös inför morgondagen men det där barnet är väldigt gullig och snällt så det ska nog gå bra:)

Idag är jag väldigt trött, är som vanligt alltid det på måndagar eftersom jag alltid somnar sent på söndagar så börjar jag åtta på måndag morgon. Har som vanligt gympa halv åtta ikväll, känner mig så inte taggad! Har så himla ont i kroppen efter badmintonen igår, armen värker, rumpan värker och hela benen värker! Kommer inte bli ett så effektivt träningspass med tanke på all smärta jag kommer att få uthärda... Det roliga är att jag nästan bara har ont i höger halva av kroppen, det gör att det känns väldigt snett på något sätt när jag går, haha:)

Men nu ska jag försöka skriva lite på min religionshemtenta (suuuck) innan jag måste börja byta om! Hejsvejs på er<3


Lite funderingar sådär

Heej pussungar! Jag och syrran bestämde oss för att spela badminton så vi (jag!) ringde och bokade en bana och så körde vi en timme. Jag var helt klart bäst av oss två:D Men gick i badminton förut så det var väl inte så konstigt antar jag att jag var bättre;)

Men det var kul! Har varit sugen på att jogga ett tag men det är så kallt ute ju! Skulle göra så ont i halsen:( Jag, mamma och syrran ska springa Vårruset i maj någongång, 5 km är det tydligen. Har som mål att springa de där 5 km på 30 min och utan att gå någon gång. Vet inte om jag kommer klara det men va fan, det är ju bara att köra! Klarar jag det inte så gör jag det bara inte, inget att gråta över. Det som är bra dock är att jag är ganska så tävlingsinriktad så lär väl tagga till ganska mycket när det väl är dags! Men får träna i förväg så ska det nog gå bra. Är lite orolig dock för mina knän att de inte ska palla det eftersom jag ganska lätt får ont i dem... Hm...

Utmaning

4 TV-program jag ser:
The Vampire Diaries
Top Model
Solsidan
Halv åtta hos mig

4 saker jag gjort idag:

Spelat badminton
Pluggat fysik
Ätit cupcake
Bloggat

4 saker som jag längtar efter:
Sportlov
Solsidan
Varmare väder
Löpträning

4 saker på önskelistan:
Pengar!
Ny träningsmaskin
Kläder
Parfym

4 saker jag avskyr:
Spindlar
När Sims dampar
Tvätta händer när man har handcremé på dem (hehe)
Religionsklektionerna i skolan

Tjolahoppsan

Åh vad skönt att få sova lite längre! Vaknade vid halv nio och trodde inte att jag skulle somna om men det gjorde jag! Somnade sent igår så var så hade sovit typ runt 7,5 h när jag vakna första gången, nu fick jag i alla fall sova 8,5 h! Skönt.

Vad gör ni idag? Jag ska plugga, köra Sims tror jag och kolla på Solsidan! Men först frukost - med DN Söndag framför mig!


Ingen vägning imorn

Ska inte väga mig imorn förresten! Bestämde det lite halv förra veckan att inte väga mig den här veckan och känner verkligen inte för att väga mig imorn, har ätit så mycket godis och inte tränat så mycket. Så vi skiter i vågen!


Pustar ut

Puh! Har haft fullt upp hela dagen! Är helt slut nu! I förmiddags följde jag med mamma och pappa och storhandla, sedan bakade jag och syrran cupcakes (de blev jättegoda!) halva eftermiddagen. Sen träna jag en halvtimme på crosstrainern, fikade (b l a nybakt cupcake), städade mitt rum, tog en paus från städandet och skjustade min syrra till hennes kompis som hade någon födelsedasmiddag eller något, fortsatte städa, åt mat, städade och nu är jag äntligen klar med städandet! Är som sagt helt slut. Ville kolla på "Välkommen åter" på fyran klockan åtta, haha älskar det men ville bli klar med städningen så hann inte se det:( Snyft.

Ska se om det går någon film på TV så ska jag krypa ner i soffan och glo på den och äta lite godis:) Det är jag så värd efter minst fyra timmars städande! Att det kan ta så lång tid att städa ett rum på kanske 16 kvadratmeter!

Tjolahopp

Uppe med tuppen! Nah, kanske inte med tuppen men att vakna innan åtta är faktiskt tidigt! Usch, åt jättemycket onyttigt igår:/ O har gjort det hela veckan så nästa vecka blir det skärpning! Tillbaks till gamla rutiner! Nu ska jag kolla upp en grej på facebook men sen ska jag nog gå och äta lite frukost!:)

O juste, Camilla, har försökt flera gånger men kan inte kommentera i din blogg just nu:O Men tack för kommentaren iaf om det förra inlägget, det värmer:)


It´s called fashion baby

Bild på mig, i min nya tröja som jag har beställt via postorder! Fick hem den för ett par veckor sen i stl 36/38 men den var förstor så var tvungen att ta nästa mindre storlek som var 32/34. O den passade:) Klicka på bilden för att den ska bli större!


Pjust

Kom precis hem efter att ha träffat mina kompisar, var faktiskt riktigt roligt! Vi fikade som sagt, åt en stooor chokladboll. Var lite obehagligt men det gick bra! Det var som sagt kul att träffa dem igen, var ju så länge sen!!! Nu gäller det bara att jag håller kontakten med dem, för jag vill faktiskt inte förlora dem. Vänner är bra att ha så är det bara.

När jag satt på bussen på väg till där vi skulle mötas tänkte jag att mitt mål är att kunna åka hem utan att ha rivande ångest för att jag inte hade sagt ett skit, alltså suttit nästan helt tyst som det är väldigt lätt att det blir ibland. Men känner knappt någon ångest alls över att jag pratade för lite, för jag pratade nästan lika mycket som de andra. Så skönt känsla!

Ångest var ordet

Usch har ångest. Ångest över att jag redan har ätit kakor idag. Ångest över att jag ska fika senare idag. Och ångest för att min syrra har namnsdag idag så jag ska fika ikäll med. Ångest!! Ångest. Fy fan vad fult ordet låter när man skriver det många gånger.

Woho leeeedig

Woho idag är man ledig:) Skulle egentligen bara haft en lektion (en två-timmare!) men läraren var tvungen att vabba så är ledig:D Men såklart vaknar man tidigt iaf:/ Men nu ska jag gå och äta frukos, magen skriker på mig!

Ibland blir man trött

Åh vad blogg.se inte samarbetar idag! Vägrar att publicera mitt inlägg:/ Blir så trött. Aja, ska snart lägga mig i sängen och läsa tror jag! Åt lite dåligt till middag och det resulterade i sötsug så har ätit några kakor nu på kvällen, men försöker att inte bry mig!

Hoppas ni har haft en trevlig torsdag!:D

Woho

Imorn ska jag fika med några kompisar! Äntligen ska jag träffa mina kompisar. Har ju planerat och sagt till mig själv att jag ska kontakta dem i typ ett halvår nu men nu har jag äntligen gjort det! Haha. Hoppas att det inte blir alltför jobbigt och att jag känner mig alltför utanför eftersom de har träffats massor med gånger utan mig:O Men det ska nog gå bra!

Dax för sängen

Nu ska jag fixa mitt kvällsfika och sen krypa ner i sängen och läsa "Slumdog millionare". Jag har sovmorgon imorn förresten, yes lixom!:D

Svar på fråga

Anonym säger (och det har hon helt rätt i...)

Man borde bestämma sig en gång för alla att skita i varje äsblogg och lova sig själv att aldrig mer besöka dem. Men det är inte så enkelt som det låter, tycker jag åtminstone. Jag ska, inom en riktigt snart framtid, försöka lämna bort alla äsbloggar - hoppas du också gör det! =)

Har du funderat på att söka hjälp för att bli helt frisk? Vilken hjälp har du i så fall funderat på?

Svar: Ja eller hur! Men det är svårt:(

Hm, ja har funderat men kommer nog inte hända att jag söker hjälp. Hjälp från kuratorn är väl det jag mest har tänkt på, men vill inte! Orkar inte. Kan inte. Eller jo kan kan jag. Men vill inte! Eller egentligen vill jag, men vågar inte. Snurrigt, men tror att du fatta hur jag menar!;)

För att bli frisk...

Känner att jag står och stampar på samma ställe just nu, och har gjort det i flera veckor! Egentligen borde det vara dags att avancera sig och försöka gå vidare med nya utmaningar.

Saker jag måste försöka sluta med är...

- Läsa äsbloggar (varför gör jag det fortfarande?)
- Kolla kaloriinnehåll på livsmedel
- Alltid välja det livsmedel som innehåller minst kalorier/fett
- Utesluta mat som jag får ångest av

Saker som jag måste försöka göra är...

- Äta mer mat till lunch i skolan
- Träna på att äta ute med folk
- Inte känna lite panik om jag får reda på att det ska serveras något onyttigt till middag

Att jag fortfarande läser äsbloggar är ju skamligt, det visar ju bara att jag inte riktigt är beredd att satsa 100 % på att bli frisk! Men bloggarna jag läser har jag följt så länge så vill ju veta hur dem personerna mår och vad dem tänker på osv!

Men får fan kämpa på lite nu, jag vill ju bli frisk! För jag är inte frisk än, verkligen inte.

Förvånad var ordet

Hej... Mår lite bättre idag i alla fall! Tur det. Hatar såna dagar som igår!! När allt känns värdelöst. Dagen idag har också iofs känts lite värdelöst, men sen vände det för stunden iaf, som tur va.

Hade prov idag, gick nog inte så bra. Men det är svårt att veta med den läraren, det har varit prov jag tycker jag har skrivit så värdelöst dåligt att det finns inte men så får jag MVG i alla fall. Så tänker inte spekulera i hur det kommer gå, det får man helt enkelt se! Sen hade jag en jobbig fysiklektion som jag inte förstod mycket av. Sen va jag tvungen att va kvar i skolan en timme för att ha samtal. O det var på samtalet min dag vändes lite, fick veta omdömen som har satts på de kurser som pågår nu, och vet ni! Jag fick omdöme MVG i samhällskunskap (det ämne jag hade prov på idag), det trodde jag absolut inte. Hade inte ens tänkt tanken;) Jag vet att det bara är omdömen, men i alla fall. Blev förånad och glad:) Då kanske det inte är omöjligt för mig att få MVG i samhällskunskap trots allt!

Idag måste jag göra lite projektarbete men annars har jag inga planer på att plugga:D Yey!


Vaknat på fel sida?

Av någon anledning är jag sjukt irriterad idag, på allt och på alla! Vet inte varför. Vaknade pigg och utvilad fem min innan klockan ringde. Hade en bra morgon, åt en rejäl frukost och lyssnade på lite bra musik. Men sen gick något fel, och jag vet inte vad. Det började nog när mina kompisar diskuterade fysikprovet vi hade i fredags. De diskuterade en fråga som jag vet svarade helt galet på, och när de diskuterade om hur dem hade löst den tänkte jag bara: "Fan, det är ju klart att man skulle gjort så".

Kul att jag har gjort heeelt fel på den och inte ens kan få något poäng på den frågan:( Det blev jag sjukt irriterad på och kunde inte släppa det.

Sen blev jag irriterad på min kompis, som efter vår sista lektionen frågade vår handledare en grej om projektarbetet utan att kolla med mig först. Hallå, jag kunde ha svarat på din fråga. Det gjorde mig också irriterad.

Hon är min "närmsta" kompis i skolan, vi är verkligen inte nära kompisar. Hon vet ingenting om mig, jag vet nog lite mer om henne. Hon vet inte vad mina syskon heter, hon vet inte vad mina djur heter osv osv. En till grej som är irriterande med henne är att hon glömmer bort välidgt mycket. Vi kan disskutera t ex favoritmat eller vad som helst och sen kan vi disskutera samma sak igen efter några dagar, för hon har glömt bort att vi redan har pratat om det.
T ex en dag pratade vi om mellannamn. Jag sa vad jag hette och hon sa att det var fint, sen några dagar senare sa hon att hon tyckte att det namnet jag heter i mellannamn är fult och att hon bara känner elaka personer som heter så. Kul, för några dagar sen tyckte du att det var fint och nu säger du att det är fult, då vet jag i alla fall vad du tycker på rikigt.
O en eftermiddag när skolan slutade försvann hon bara, fick sedan veta (var inte meningen att jag skulle få veta) att hon hade varit hos kuratorn. Det berättar man väl för sin kompis?! Jag menar, jag berättade det när jag var hos kuratorn några gånger för drygt 1½ år sen!!

Vet inte rikigt vad jag vill säga med detta inlägg, vill förmodligen bara få ur mig lite ilska. Så förlåt att jag bara vräker ur mig massa skit just nu men är så jävla irriterad. Grrr!!!

Jympat

Har varit och jympat nu som vanligt, gick bra:) Nu har jag gjort i ordning mitt kvällsfika så ska läsa en stund och sen sova, är så trött. Har haft ont i huvudet flera gånger under dagen, jättejobbigt och förstår inte varför:( Hoppas ni har haft en glad alla hjärtans dag:D


Såna här har jag ätit idag! De var goda, men kändes lite läsigt att det var agar i (bakterier, eeuuw!) (Läste på innehållsförteckningen (såklart)).


Brutna rutiner

Jag gillar inte när mina rutiner bryts, och det har dem gjort idag! Slutade vid halv ett och det var pannkakor till lunch i skolan så jag tänkte att jag åker väl hem och äter hemma. Så gjorde jag det. Men sen blev jag sötsugen någon timme efter lunchen så tog några små kakor och ett kärleksmums som mamma bakade igår. O nu ska jag äta mellis, kommer ha ätit 8 (!!!) måltider idag! Okej, vissa har inte varit så stora direkt men 8, det låter så mycket! Det är frukost, frukt, frukt, lunch, mellis, mellis, middag, kvällsfika... Men ska inte tänka så nu. Tänka framåt är vad som gäller!

Nu ska jag gå och fixa mitt vanliga mellamål och sen plugga, hejsan svejsan!

Träning v.6

Veckans träning

Måndag:
1 h jympa
Tisdag: 30 min crosstrainer
Onsdag: 30 min crosstrainer
Torsdag: 30 min crosstrainer, 30 min promenad
Fredag: 8 minutes abs, 8 minutes buns
Lördag: 1 h skidåkning
Söndag: 1 h promenad, 30 min crosstrainer

Inte lika bra som förra veckan men har haft så mycket att plugga den här veckan så är nöjd med veckans träning!:)

Lagrat D-vitamin? Check!

Tja tja! Var ute och gick en timme med mamma under eftermiddagen, i solen. O eftersom jag var ute en timme i solljuset igår också har jag lagrat upp med D-vitamin för säkert en månad! Woho:D Sen har jag pluggat lite under eftermiddagen men så nu ska jag köra Sims fram tills maten är klar. Sen får jag se om jag ska träna eller inte, är ganska trött och har ju väldigt ont i typ ljumskarna, får testa och köra lite och se om det gör ont eller om det funkar;) Men nu ska jag som sagt köra Sims, och ta hand om Jay som min sim heter, hehe.


Done done

Hoho, känner mig lite duktig! Har gjort två läxor plus pluggat  till provet jag har på onsdag! O klockan är bara lite efter tolv! Nu är det bara att fortsätta så kommer jag hinna med att spela lite Sims senare idag också:D Vill träna idag men vet seriöst inte om jag kan, mina ben asså. Shiiet vad ont de gör! Inte kul, kan knappt röra mig!

Ska klä på mig och sen käka lunch, vet inte vad jag ska äta för nått men det finns mycket i kylen att ta av tror jag så det löser sig nog ganska bra, hej med er!

Veckans vikt

54,2 visade vågen, med pyjamas på. Det betyder att jag har gått upp 0,4 kg sen förra veckan, ska inte säga att det inte stör mig på att jag har ökat i vikt, för lite irriterad blir jag. Men men. Jag tycker att jag har sett lite smalare ut den här veckan när jag har kollat i spegeln, och tycker jag att jag en vecka har sett lite smalare ut har jag nästan alltid gått upp i vikt den veckan! Det är jättekonstigt;)

Punkt

Nu har jag pluggat lite så nu känner jag mig lite nöjdare med dagen! Ska sova nu, men först ska jag nog läsa lite:) Imorgon är det söndag och jag ska väga mig, som vanligt. Vi får hoppas att det går bra!

Känner mig lite halvdålig sådär

Känner mig lite dålig, har inte pluggat på hela dan och känner verkligen inte för att göra det nu:( Det blir lätt så, när jag inte har väldigt mycket att plugga utan sådär halvmycket. När jag har jättemycket att plugga har jag lättare för att bara sätta mig och börja ta tag i allt för att jag vill bli klar med allt någon gång, men nu när det är halvmycket blir det alldeles för mycket "Jag gör det sen", "Inte just nu", "Ska bara köra lite Sims till och sen kan jag plugga". Och sen blir det i alla fall inte av! irriterande!

Så istället för att plugga har jag åkt skidor & kört Sims. Det gick inte så bra att åka skidor, de kändes så hala så gled så mycket bakåt och eftersom jag lånande pappas skidor och stavar var stavarna för långa så jag blev fort trött i armarna för jag behövde hålla uppe dem så mycket! Irriterande. Nu ska jag se om jag orkar plugga, annars får jag väl plugga mycket imorn istället. Det är samhällskunskap och projektarbete som står på tur just nu, och två grejer till kom jag just på! Hjälp jag har ju mycket att göra!

Frukostplaner

Uppe tidigt idag, vaknade redan tio i åtta:O Så irriterande att när man har sovmorgon vaknar man av att klockan ringer halv nio & är supertrött. Men på helgerna vaknar jag innan åtta helt av mig själv. Knasigt! Nu ska jag gå och käka frukost, blir nog macka med vaniljyogurth, banan och lite flingor. Supergott!

Annars har jag inga planer för dagen, smsade två av mina kompisar men de var upptagna i helgen båda två men vi ska förmodligen ses nästa söndag i alla fall. Så idag blir det nog plugg för min del, kanske lite Sims och så funderar jag på att följa med till affären när mamma och pappa ska handla:)

Puss & kram på er:)


Gnangande ångest

Tjohej! Känner att jag har ätit väldigt mycket på kvällen, ångesten gnager lite i mig. Jag tror jag ska köra 8-minutes abs (sök på youtube), det brukar lätta lite på ångesten! Sen ska jag börja läsa min nya bok, Slumdog Millionare. Sen ska jag sussa. Skulle egentligen pluggat idag men det har jag inte gjort, får plugga desto mer imorgon, skojsigt värre!:/

Prov avklarat

Lyckades ta mig till skolan, var dock tvungen att lifta mellan mitt hem och tågstationen, läskigt. Men det gick bra! Som tur va kom jag precis med ett tåg så jag slapp stå och vänta i drygt 30-40 min, tur!! Nu till provet, tog det lugnt och försökte att inte stressa upp mig trots att jag inte förstod alla frågor. Det kändes som jag kommer få G i alla fall, alltid något. Men måste ju ha VG... Men ska inte tänka mer på det nu! För nu är det helg. Tyvärr kommer det bli en hel del plugg även den här helgen, men hallå jag är van vid att plugga på helgerna!

Oh jag måste sms:a en kompis och fråga om vi kan träffas i helgen, måste sälja studentbiljetter ju!

Jorden anropar SL

Men bra! Alla bussar är in princip inställda i Stockholm!!! Hoppas de kommer igång snart, ska ju inte åka förens om en timme och tio minuter, hur ska jag annars ta mig till skolan?! Tar 1 h och 10 min om man går, nu när det är halt tar det säkert 1 h och 20 min. Great...

Matdagbok 20110210

Var ju jättelänge sen jag postade en matdagbok kom jag på idag, så bara för det kommer det en nu:)

Frukost: lite skinka i bit m. ketchup, 1 liten macka, ½ banan*
Lunch: 1 kycklingspett, paprika, morötter, bönor, tzatziki*
Mellis: 1 macka, 1½ dl yogurt, ½ banan, lite flingor, 1 liten apelsin
Middag: Kyckling i lätt cremé fraichesås, fullkornsris, pizzasallad
Kvällsfika: 1 macka, 2 dl yogurth, 1 apelsin (ska intas)
Övrigt: 1 banan, några läkerol

*(knäppt men såg att vi hade skinka i kylen så då blev jag sugen på det!)
*(ångest!! Har inte ätit kött i skolan på typ 1½ år förutom fisk så det var jobbigt att äta kött, kommer nog inte göra det igen)

Träning

35 min promenad
30 min crosstraining (-406 kcal)



Provskräck

Åhh, vill inte alls ha prov imorn! Kommer vara väldigt nervös. Men jag har pluggat, väldigt mycket så går det dåligt är det inte mitt fel, faktiskt. Som förra gången jag hade fysikprov, jag hade pluggat som en galning och kunde typ alla uppgifter i boken, behövde inte kolla i facit om jag hade gjort rätt eftersom jag kände igen svaret och visste om det var rätt/fel, men ändå fick jag panik när jag satt med provet framför sig och jag märkte att jag var osäker/kunde inte svara på nästan varenda uppggift. Allt låser sig bara, hemsk känsla. Fick G på provet, , med bara några få poängs marginal. Glad att jag inte fick IG, men lixom jag kunde det ju uppgifterna i boken så bra och jag trodde att jag förstod (tydligen inte)! Varför kunde jag det inte på provet?! Jävla stress som får mig att inte kunna tänka klart.

Att dö men ändå överleva

Oj oj oj vad det snöar ute! Har precis kommit hem efter att jag efter skolan tog en promenad och gick till affären och handlade lite. Handlade bland annat te, yogurth, äpplen, bananer (är inne i en bananperiod just nu) och funlight! Hanlade även lite annat så kassan blev sååå tung! Den vägde typ 5-6 kg plus en skolväska på säkert 2-3 kg! Oh my god, mina armar typ dog. Men de överlevde i alla fall som tur va;) Men det kändes som de skulle dö iaf!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen plugga (igen)! Har redan gjort 3 h fysik i skolan idag, räcker inte det?!

IKEA & mjukglass, och lite träning på detta!

Suck, har pluggat fysik i drygt 4 h. Seegt. Men har hunnit göra lite andra grejer också, som att träna och äta mjukglass på IKEA:D Syrran skulle köpa ett sängbord så då åkte vi iväg, hon skulle köpa läsk vid utgången och hade lite beslutsångest om jag skulle ta mjukglass eller inte. Men jag tänkte, va fan nu tar jag det bara! Så tog jag det. O gott var det! Var så länge sen jag åt mjukglass.

Sen när jag kom hem tränade jag till sista halvtimmen av Top Model och så pluggade jag 1 timme igen. Nu ska jag fixa kvällsfika, läsa och sen sova:) Önskar att jag hade tid att kolla på Irene Huss men det har jag inte, men att ligga och läsa i sängen en stund är inte så dumt det heller:)

Pussisar på er<3

Jävla plugg

Igår hade jag fullt upp, inte ens blogga hann jag med! Direkt när jag kom hem från skolan käka jag mellis och började plugga, sedan lagade jag mat till mig och familjen, åt, diskade, pluggade, tränade, duschade, pluggade, åt, sov. Måste plugga idag med, gärna väldigt länge och mycket. Är ganska så stressad och nervös inför fredag, är rädd att få IG. Känns tyvärr inte alls långt borta på världskartan:( Så det är bäst att jag sätter igång med pluggandet typ nu. O det är fysik jag pluggar förresten!

Nu väntar sängen

Tjo:) Har varit och jympat loss nu. Gick bra, tog i mycket när det va mag och armträning och nu ska jag äta tonfisk. Mycket proteiner, biffig jag kmr bli;) Nä skoja bara. Nu ska jag läsa och sen sova, jag är supertrött!




Kursprov i fysik borde förbjudas

Så va man hemma från skolan då. Dags att ta upp fysikböckerna och börja dagens plugg inför kursprovet på fredag! Herregud. Jag kommer . Eller få IG... Vilket är ungefär samma sak för mig.

Men ikväll är det jympa, trevligt trevligt;) Eller lite halvt i alla fall! Har inte gått på någon promenad eller så idag och då kan det vara skönt att komma iväg och röra lite på sig.

Så nu ligger fysikboken här och väntar på att bli uppslagen, men först ska jag gå och fixa mellis! För jag är dunderhungrig. Åt bara sallad idag till lunch eftersom det inte var någon bra mat så nu kurrar magen för fullt så det är bäst att jag ger den nått att sysselsätta sig med snarast!

Veckans träning

Måndag: 30 min promenad, 60 min jympa
Tisdag: 30 min promenad, 40 min crosstrainer
Onsdag: 30 min promenad, 40 min crosstrainer
Torsdag: 60 min promenad
Fredag: 30 min promenad
Lördag: 30 min promenad, 30 min crosstrainer
Söndag: 30 min promenad, 35 min crosstrainer

Tror att detta stämmer, har gått så mycket promenader i veckan men jag tror att jag har gått på en varje dag iaf;) Mitt minne är inte det bästa tyvärr...


Veckans vikt

Vikt: 53,8 kg (-0,3 kg) Ganska bra! Visst har jag gått ner men inte så mkt! Men tycker att det är lite konstigt, har ätit jättemycket den här veckan. Men det visar bara att man faktiskt kan unna sig utan att behöva gå upp i vikt!


Mjau

Idag är jag trött. Supertrött! Men har i alla fall tränat en halvtimme på crosstrainern och gått på en liten promenad. Så har jag handlat med mamma, det var jobbigt;) Snart ska jag se på en film vi va och hyrde, och äta godis! O dricka te.

Vägning imorn, har ätit mycket den här veckan. Borde ha gått upp i vikt. Iofs har jag tränat ganska bra så vi får väl se. Hoppas att jag ligger på typ samma som förra veckan men bara jag väger mellan 54-55 kg är jag glad. Önskar er en trevlig lördagskväll:)

En chokerande upptäckt

Suck måste plugga denna helg, kemi och fysik. Är så inte taggad! O jag gjorde en chockerande upptäckt igår, i Arlas milda vaniljyoghurt är det 9 g socker per 100 g, jag hade fått för mig att det var 5 g! Så fick en liten chock när jag råkade se att det var hela 9 g. Så om man äter 2 dl så har man fått i sig 18 g socker, vilket är 1/5 dl socker. Jag tycker i alla fall att det är mycket! Men det är inte konstigt att det är så pass mycket socker med tanke på hur söt yoghurten är, hade gärna haft den lite mindre sötad...:/

Natti Natti...

Kvällen har spenderats framför Let´s dance och sen har jag sett på lite tv med mamma, syster och syster. O har både ätit popcorn, dippat grönsaker plus ätit ett äpple med kanel och mandel på. O juste, en smoothie också. O några praliner. Har lite ångest nu, men gjorde "8 minutes abs" så nu känner jag mig inte lika mätt längre av någon anledning, skönt det:) Nu ska jag läsa lite och sen sova.

God natt:D<3


Tjoho

Åh idag känner jag mig lite stolt! Jag träffade en kompis på bussen för någon dag sen och hon frågade om jag skulle med ut idag och jag sa ja, men egentligen vill jag inte alls gå ut. Så nu ringde jag henne och hade en bra bortförklaring som nästan var sann. Men den grej jag är stolt över är att jag faktiskt ringde  (känns lite mer personligt än att bara smsa), jag ringde! Jag som har jäääättesvårt för att ringa personer.

Fast jag hade faktiskt varit ännu stoltare om jag gick på krogen och faktiskt vågade prata lite än att jag ringde och avokade, men men. Man ska vara stolt över det lilla. Frågade i telefonen om vi kunde ses och typ fika någon gång under helgen istället men eftersom hon jag pratade med inte kunde sa vi att vi kunde göra det nästa vecka. Så får kontakta henne nästa vecka så kanske vi kan dra ihop ett litet gäng och ses:) Skulle typ vara toppenbra egentligen. Bara jag inte fegar ur...

O innan jag min kompis ringde jag upp en som jag har haft lite mejlkontakt med angående ett jobb så nu ska jag förhoppningsvis på interjuv nästa vecka:)

Plupp

Tjena människor! Idag efter skolan träffade jag mamman och barnet som jag kanske ska passa, det gick faktiskt bra:) Mamman tyckte om mig, jag tyckte om mamman, jag tyckte om barnet, barnet tyckte om mig! Så jag hoppas att det går bra, hon skulle kontakta mig så jag hoppas att hon gör det snart. Hon sa ju förut att hon skulle kontakta mig efter jul, och det gjorde hon... Men slutet av januari är väldigt långt efter jul enligt mig men men.

Min pappa åkte bort idag, han skulle till Island med jobbet så då blir i familjen (mamma, syster, syster) lite busiga av någon anledning, mamma och systrar skulle äta både godis och sen semla senare ikväll. Jag äter lite godis nu, har lite ångest men försöker mota bort den. Har ju ätit godis redan den här veckan så känns lite jobbigt om jag ska äta det 3 dagar (onsdag, torsdag, lördag) denna vecka! Men vadå, om det bara är en vecka gör det ju inget. Men grejen med mig är att om jag tillåter mig själv att äta mycket godis en vecka brukar jag ha svårt att sluta så blir det lätt att jag äter lika mycket nästa och nästa tills jag ökar på mängden. Men bara för att det brukade bli så förut betyder det ju inte att det kommer bli så nu, eller hur?!

Att ta ett steg framåt

Tränade 40, gick bra!:) Tog i ganska hårt måste jag säga. Sen åt jag ½ semla, alla andra åt en hel men jag orkade inte med att äta så mycket. Ville egentligen inte ha någon över huvudtaget men måste fan börja utmana mig själv lite med sånt jag tycker är jobbigt att äta!!! Hur ska man annars komma framåt lixom?!


Baby goodbye

Nu undrar ni säkert varför jag skriver ett inlägg redan klockan sju? Skulle inte jag jobba och komma hem sent? Jo. Så var det tänkt. Men jag sa att jag inte ville jobba kvar idag, ville inte skriva på avtalet och ha en uppsägningstid på 2 veckor när jag knappt klarar av ett arbetspass! Så jag slutade. Känns lite surt att ha jobbat i 6 h och jag får inget för det, tjänade ihop 200 kronor första kvällen men eftersom jag inte hann skriva på avtalet fick jag inte de pengarna. Jävligt surt men så får det vara!

Ska träna om en kvart när min syrra har tränat klart, då ska jag kolla på Top Model samtidigt! Woho.

RSS 2.0