Tips på lite nyttigarer fredagssnacks!

Vill du helst inte heller moffa i dig chips på fredagskvällen men du vill gärna ha något att äta på till filmen eller tv-programmet? Här får du lite tips på lite nyttigare snacks som jag brukar äta på fredagskvällen!

1. Äpple, mandel & kanel

Ta ett äpple (gärna surt och grönt) och skär i tärningar och lägg i en skål. Häll över en näve mandlar och häll på en massa kanel! Jättegott.
Ps! Går bra med andra frukter också men äpple tycker nog i alla fall jag är godast!

2. Äpple, kanel och vaniljyoghurt

Skär äpplet i båtar eller tärningar, krydda på med kanel och häll över en klick vaniljyoghurt. Smakar som äppelpaj! Vill man ha lite variation kan man mikra äpplena i några sekunder så de blir mjuka.

3. Naturella nötter

Mums! Vem älskar inte nötter? Innehåller riktigt nyttiga fettsyror som bland annat är toppen för hjärtat, nervsystemet och immunförsvaret. Antar att man bör tänka på att inte äta för mycket eftersom de faktiskt består av ungefär hälften fett och därför innehåller många kcal.

4. Popcorn!

Ett bättre alternativ än chips. En amerikans stuide visar att popcorn innehåller både antioxidanter och fibrer! Fett och salthalten skiljer väldigt mycket bland popcorn emellan så kika på baksidan av paketet så kan du välja den fettsnålaste om du känner för det:)

5. Grönsaksdippa

Obligatoriskt på en sådan här lista antar jag, blanda ut en påse med dippmix med gräddfil/naturell yoghurt och dippa olika sorters grönsaker du har hemma. Morötter, gurka, paprika, blomkål... Gott!

Kommentarer
Postat av: camilla

Äpple med kanel på lät gott :)



Hoppas du får en rolig helg :D händer något särskilt? :)

2011-01-29 @ 08:14:12
URL: http://resanupp.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0